Opravičilo iz Nyona: Čeferinu je žal za napako pri žrebu

Evropa 16. Dec 202116:08 > 16:10 1 komentar
Aleksander Čeferin. FOTO: Gulliverimage

Izvršni odbor Evropske nogometne zveze (Uefa) je na današnji seji med drugim razpravljal tudi o ponedeljkovem žrebu parov osmine finala lige prvakov, ki so ga morali ponoviti zaradi tehnične napake. Predsednik evropske krovne zveze Aleksander Čeferin se je zaradi napake opravičil in dejal, da je bila uvedena preiskava.

Napaka pri žrebu parov elitnega evropskega klubskega tekmovanja se je zgodila, ko se je žogica Manchester United znašla v napačnem bobnu možnih tekmecev za španski Villarreal, kar je posledično vplivalo na izid parov. Kot je pojasnil Aleksander Čeferin, je bil vzrok za to napaka v programski opremi zunanjega izvajalca za nadziranje poteka žreba.

“Ko smo opazili, da je šlo nekaj narobe, smo sklicali sestanek in nanj povabili tudi zunanjega svetovalca za preverjanje regularnosti žreba in proizvajalca programske opreme. Oba sta predlagala, da se žreb ponovi,” je dejal Čeferin.

Čeferin je dodal, da na koncu objektivna odgovornost vendarle pade na Uefo, zato se je tudi opravičil. “Seveda nam je žal, da se je ta napaka zgodila,” je dejal, ob tem pa dodal, da napaka “ostane napaka samo, če ne ukrepaš, da jo odpraviš”.

“Javnost bomo obvestili o nadaljnjih ukrepih,” je še napovedal in sprožil pomislek o preveliki odvisnosti od tehnologije v takšnih primerih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje