Ostri Radovan Karanović: Ob polčasu sem razbil pol garderobe

Nogomet 15. Maj 202213:00 > 13:32 0 komentarjev

Radovan Karanović se je po zmagi na tekmi proti Aluminiju s 3:1, ki je minila v znamenju slovesa Marcosa Tavaresa, a tudi boja za naslov, poklonil svojemu kapetanu, bil pa tudi izjemno oster do predstave, ki so jo njegovi varovanci prikazali v prvem polčasu.

“Najprej bi se rad občinstvu opravičil za predstavo, ki smo jo prikazali v prvem polčasu. V takšnem navijaškem vzdušju, pred tako velikim številom gledalcev, se to ne spodobi. Predstavili smo se v res slabi luči. V drugem delu igre smo stvari obrnili v svojo korist in na koncu zasluženo zmagali. Zdaj lahko v miru počakamo na ponedeljek in tekmo Kopra. Upam in sem trdno prepričan, da bomo prvaki,” je v uvodnih besedah na novinarski konferenci po tekmi, ki si jo je moral zaradi kazni ogledati s tribun, povedal Radovan Karanović.

Njegov Maribor se je v čudoviti kulisi Ljudskega vrta ob polčasu znašel v zaostanku z 0:1, ki bi bil lahko še višji, če bi gostje – zadnjeuvrščena ekipa lige, ki je po tekmi dokončno izpadla v drugoligaško tekmovanje – izkoristili priložnosti, ki so jih imeli.

“Če sem iskren, sem razbil pol garderobe,” je o tem, kaj se je pri Mariboru dogajalo ob polčasu, povedal njegov trener in nezadovoljstvo pokazal tudi ob odgovoru na vprašanje, kaj spremeniti, da se vijoličastim to ne bi več ponavljalo.

“Glede na to, da se bliža konec prvenstva, je rešitev samo selekcija,” je jasno spremembe napovedal 53-letni trener, ki tekme sicer spremlja v športni opravi, tokrat pa je pred novinarje stopil v obleki. “To je izkaz spoštovanja do legende kluba,” je potrdil, da se je za stilsko spremembo odločil v čast najboljšega strelca v zgodovini kluba Marcosa Tavaresa, v znamenju katerega je minil lep sobotni nogometni večer v Mariboru.

Ta je zdaj vsaj za dva dni skočil na vrh lestvice in ima krog pred koncem, v zadnjem krogu ga čaka gostovanje v Murski Soboti, točko prednosti pred Koprom. Nogometaši Zorana Zeljkovića, ki so med tednom osvojili pokal, bodo jutri na Bonifiki gostili Radomlje.

O čem je Radovan Karanović po tekmi še govoril:

O tem, ali je bil vzrok za slabo igro v prvem polčasu osredotočenost na slovo Marcosa Tavaresa:
“Mislim, da ne. Dejstvo je, da se nam določene stvari ponavljajo. To je težava, ko enostavno ne znamo narediti koraka naprej in pride do blokade. Zato smo tudi bili videti tako. Poslovilni protokol in vse, kar ga je spremljalo, ni bil težava. Težava je bila v nas.”

O tem, zakaj je tako optimističen v lovu na naslov:
“Zato, ker mislim, da je gol Martina Milca danes razbil neko blokado, ki jo imamo. Po slabi tekmi proti Bravu in slabem polčasu na današnji tekmi je to zame pozitiven signal.”

O Maliku Selloukiju, ki ga je zamenjal ob polčasu:
“Po zadnji tekmi sem bil deležen kritik, ker ga nisem dal v igro, ampak … Saj pravim. Danes ne bi rad govoril preveč o tem. Počakajmo na konec prvenstva.”

O tem, kako so sodelavci opravili delo ob njegovi odsotnosti:

“Zelo dobro. Vseskozi smo bili na vezi. Bili smo dogovorjeni, ni pa bilo enostavno, ko vidiš, da se ekipa ne odziva. Danes smo naredili veliko delo. Čestitam svojemu strokovnemu štabu.”

O tem, kaj je bila na tekmi glavna točka preloma:
“V drug polčas smo vstopili z drugačno motivacijo. Že prvi gol Đorđeja Ivanovića, ki je prišel v pravem trenutku, nam je dal gorivo za naprej. Spustili smo zavore in začeli bolj kombinirati. S tribun sem videl, da smo začeli igrati bolje. Potem smo prišli do zmage.”

O tem, zakaj je Đorđe Ivanović tekmo začel na klopi:

“Ni se lahko odločati, ko nekatere stvari ne štimajo. To je bila taktična odločitev, pa tudi sporočilo igralcu. Ko je prišel na igrišče, sem od njega dobil to, kar sem pričakoval.”

O ponedeljkovi tekmi med Koprom in Radomljami:
“Seveda si jo bomo ogledali. Koper je pod pritiskom. V vsakem primeru pričakujem pošteno, korektno borbo do konca. Koper je v dobri formi in je zadnjih 10 tekem odigral zelo dobro. Bomo videli, kaj se bo zgodilo.”

Martin Milec je v 62. minuti Maribor popeljal v vodstvo z 2:1.

O tem, kakšne Radomlje pričakuje v Kopru:
“Me prav zanima, kaj se bo dogajalo.”

O tem, katero izmed presenečenj za Marcosa Tavaresa mu je bilo najbolj všeč:
“Čestitam ljudem iz kluba, ki so pripravili veličastno slovo. Vsak navijač, ki mu je kaj do Tavaresa, je danes spustil kakšno solzo. Od igranja nogometa se je poslovil človek, ki je s svojo duhovnostjo, kakovostjo in vsem, kar spada k športu, danes zasluženo tam, kjer je.”

O tem, kakšnega igralca je z odhodom Marcosa Tavaresa izgubila garderoba:
“Mislim, da ga ni izgubila, še vedno bo tukaj, a v drugi vlogi. Še naprej bo del kluba, v katerem je vedno dobrodošel.”

O tem, ali bo Marcos Tavares igral proti Muri:
“V vsakem primeru bo zraven tudi v Murski Soboti, to bo njegova zadnja tekma.”

Marcosa Tavaresa so po koncu tekme navijači nosili na rokah.

O poškodbi Antoineja Makoumbouja:
“Staknil je rahel zvin gležnja. Upam, da bo čim prej nazaj. Da bo v Murski Soboti igral.”

O tem, koliko pri mlajših igralcih pogreša to, kar ima v sebi Marcos Tavares:

“Zelo. Presenečen sem tudi nad tem, da fantje njegove prisotnosti bolje ne izkoriščajo. Ga marsikaj vprašajo. Prisotnost takega človeka in nogometaša je privilegij. Želimo si, da bi v prihodnosti klub spet zadel v polno in pripeljal še koga takega.”

O debiju sina Marcosa Tavaresa:
“To je bila moja obljuba za Marcosa, ko mi je sporočil, da bo začel s treningi. Jaz proti temu nisem imel nič. Zelo sem hvaležen za vse, kar je za ta klub naredil. Normalno, če je imel tako željo, sem mu jo izpolnil. Na vso srečo se je na koncu vse končalo po naših željah. Tudi zaradi tega je dobil priložnost.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!