Pa ja ne še dva zvezdnika brez nastopa v Katarju

Kevin C. Cox/Getty Images

Napadalec belgijske nogometne reprezentance Romelu Lukaku se je poškodoval na sobotni tekmi proti Sampdorii, je sporočil njegov klub Inter iz Milana, zaradi česar je pod vprašajem njegov nastop na svetovnem prvenstvu. Brez nastopa v Katarju pa je bržkone ostal Paul Pogba, ki še vedno ni pozdravil svojega kolena.

Zdravniški pregled mečne mišice leve noge ga čaka vnovič čez nekaj dni, njegov nastop na svetovnem prvenstvu pa je pod vprašajem.

Devetindvajsetletni Lukaku se je po skoraj dveh mesecih premora po poškodbi na igrišča vrnil prejšnji teden, ko je Inter v ligi prvakov premagal Viktorio Plzen s 4:0.

V igro je tedaj vstopil v 83. minuti in pozneje dosegel zadetek. Proti Sampdorii je igral od 68. minute.

S težavami tudi Pogba

Zastopnica Paula Pogbaja Rafaela Pimenta je v izjavi za javnost sporočila, da 29-letni vezist potrebuje več časa za okrevanje po operaciji kolena.

“Po včerajšnjih in današnjih zdravniških pregledih v Torinu in Pittsburghu, moram sporočiti, da Pogba potrebuje več časa za okrevanje. Zaradi tega se še nekaj časa ne bo pridružil treningom Juventusa in ne bo nastopil za Francijo na svetovnem prvenstvu,” je v izjavi zapisala Pimenta.

Pogba je s francosko izbrano vrsto postal svetovni prvak pred dobrimi štirimi leti v Rusiji. V finalu, ki ga je Francija proti Hrvaški dobila s 4:2, je dosegel tudi zadetek za 3:1.

Svetovno prvenstvo bo v Katarju na sporedu med 20. novembrom in 18. decembrom.

Komentari

Vaš komentar