Pele zapustil bolnišnico, a zdravljenja še ni konec

Nogomet 1. Okt 20217:50
Foto: Guliverimage

Legendarni brazilski nogometaš Pele je po mesecu dni zapustil bolnišnico v Sao Paulu, kamor so ga konec avgusta sprejeli zaradi suma na črevesni tumor in ga 4. septembra operirali. Zmagovalec treh mundialov je na Instagramu objavil fotografijo z ženo Marcio Aoki in zaposlenimi v bolnišnici Albert Einstein, kjer je bil na zdravljenju.

“Ko je pot težka, moraš slaviti vsak korak. Res je, da ne morem več skakati, a v zadnjih dneh sem s pestmi udarjal v zrak pogosteje kot običajno. Tako sem vesel, da sem nazaj doma, “je na Instagramu zapisal 80-letnik, ki bo 23. oktobra slavil 81. rojstni dan.

A zdravljenja zanj še ni konec, saj bo moral zaradi “sumljivega” tumorja na kemoterapijo, so potrdili zdravniki bolnišnice Albert Einstein:Edson Arantes do Nascimento je danes dobil zeleno luč za odhod iz bolnišnice. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, po operaciji tumorja debelega črevesa pa bo prejemal kemoterapijo.”

Čeprav v bolniškem poročilu ne omenjajo besede rak, pa morajo na kemoterapijo običajno bolniki s to boleznijo, piše francoska tiskovna agencija AFP. Uradno izvidi biopsije odstranjenega tumorja še niso znani.

Pred skoraj mesecem dni so Peleju odstranili tumor z debelega črevesa, ki so ga zdravniki odkrili med rutinskim pregledom na kliniki v Sao Paulu. Med okrevanjem je bil zaradi težav z dihanjem tudi na intenzivni negi.

Legendarni Brazilec je imel v zadnjih letih veliko težav z zdravjem, večkrat pa je pristal tudi v bolnišnici; nazadnje leta 2019 zaradi hudega vnetja sečil.

Mnogi ga imajo za najboljšega nogometaša v zgodovini, še danes je edini, ki je trikrat osvojil svetovno prvenstvo (1958, 1962 in 1970).