Petković: Enega favorita smo izločili, a nismo končali

Euro 2020 2. Jul 20219:10
Vladimir Petković
Cal Sport Media via AP Images

Selektor Švice Vladimir Petković se dobro zaveda, da je njega ekipa poskrbela za pravcati podvig, ko je izločila aktualne svetovne prvake Francoze, toda pred četrtfinalnim obračunom proti Španiji poudarja, da "so še lačni uspeha".

Švica je v enem od najzanimivejših obračunov Eura 2020 šele po izvajanju najstrožjih kazni izločili Francoze, potem ko se je redni del tekme končal neodločeno 3:3.

Švicarja v četrtfinalu čaka Španija, naslednji favorit, ki je bil evropski prvak v letih 1964, 2008 in 2012.

Z uvrstitvijo v četrtfinale smo poskr beli za velik uspeh, toda nismo še zaključili tekmovanja, še vedno smo ‘lačni’,” poudarja Vladimir Petković.

To bo prvi obračun Švice in Španije na evropskih prvenstvih. Na svetovnih prvenstvih so se pomerili trikrat. Leta 1966 in 1994 je bila boljša Španija, leta 2010 pa se je zmage veselila Švica.

To je bil tudi edini poraz Španije proti Švici na 22 tekmah (16 zmag, pet neodločenih rezultatov).

Švica nikoli v polfinalu

Petković se dobro zaveda, da je Španija velik favorit, a …

“Vemo, da znova igramo proti enemu od favoritov, toda nismo se zadovoljili, ko smo izločili Francijo. Pripravljeni smo še za en izziv,” je sporočil selektor Švice.

Švica bo na velikih tekmovanjih četrtič lovila uvrstitev v polfinale, a prvič na evropskih prvenstvih. V prejšnjih treh primerih so na mundialu vselej ostali prekratki: leta 1934 je bila s 3:2 boljša Češkosloveška, leta 1938 jih je izločila Madžarska z 2:0, leta 1954 pa Avstrija s 7:5.

Komentari

Vaš komentar