Petkratni evropski prvak po desetletju zapušča Madrid

La liga 8. Avg 202210:04 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Francisco Roman Alarcon Suarez, ki je v nogometnem svetu bolj poznan kot Isco, je našel novega delodajalca. Pri madridskem Realu, s katerim je kar petkrat slavil v ligi prvakov, se mu je po koncu lanske sezone iztekla pogodba, zdaj pa bo nastopal za Sevillo. Od podpisa pogodbe ga loči le še današnji zdravniški pregled.

Prihod novega igralca, ki se na nogometnem igrišču najbolje znajde na položaju napadalnega vezista, je andaluzijski klub že potrdil na svoji spletni strani in družbenih omrežjih. Od uradnega podpisa pogodbe ga sicer loči le uspešno prestan zdravniški pregled, ki ga danes čaka na jugu Španije. Dogovor z rdeče-belimi ga veže za naslednji dve leti.

Isco je sicer otrok Malage, s svojim talentom pa je že pri 14 letih pritegnil pozornost Valencie. Na Mestalli je tudi debitiral v španski La ligi in ligi prvakov, nato pa ga je leta 2011 znova kupila Malaga.

Z modro-belimi, ki od leta 2019 naprej nastopajo v španski drugi ligi, takrat pa so se borili za mesta tik pod vrhom Primere, se je izstrelil v vrh nogometa na Iberskem polotoku. Leta 2013 so mu izvrstne predstave pri zgolj 21 letih prinesle prestop k Real Madridu, ki je zanj plačal 30 milijonov evrov.

Nemalo lovorik, a igral je vse manj

Pri belem baletu je imel zelo pomembno vlogo sploh na začetku skoraj desetletja dolgega sodelovanja. Bil je nepogrešljiv član zasedbe Carla Ancelottija, ki si je leta 2014 pokorila evropsko konkurenco. Isco je veliko igral tudi pod vodstvom Julena Lopeteguija, ki je bil trener Madridčanov zelo kratek čas. Po prevzemu vajeti Zinedina Zidana pa španski vezist ni bil več v prvem planu, a kljub temu je v klubu vztrajal.

Z Realom je tako kar petkrat postal evropski prvak, trikrat je bil najboljši v Španiji. Zdaj bo moči znova združil z Lopeteguijem, ki si je za njegov prihod na stadion Ramona Sancheza Pizjuana dolgo prizadeval in želja se mu bo izpolnila. Še več, pri Sevilli so še vedno zelo kakovostnega 30-letnika dobili brez odškodnine, saj se je Iscu pogodba z Realom 30. junija iztekla. Za galaktike je sicer zaigral na kar 352 tekmah, na katerih je dosegel 53 golov in dodal še 56 asistenc.