Odločitev Benjamina Šeška je na obzorju. Bo ostal ali odšel?

Nogomet 6. Avg 202218:00 > 22:58 0 komentarjev
Benjamin Šeško. FOTO: Guliverimages.

Benjamin Šeško se - kljub nekaterim drugačnim informacijam, ki prihajajo iz Avstrije - glede svoje prihodnosti še ni odločil. To bo storil v naslednjih dneh, nagiba pa se k temu, da bi eno od ponudb, ki jih ima na mizi, sprejel. Toda to še ne bi nujno pomenilo, da bi RB Salzburg zapustil že letos poleti.

Avstrijski Sky Sports je danes pisal o tem, da je Benjamin Šeško sprejel odločitev in bo še vsaj eno leto ostal v Salzburgu.

Verjetno so te informacije prišle iz RB Salzburga, pri katerem še naprej vztrajajo, da ni naprodaj in s tem vršijo pritisk, hkrati pa svojemu vročemu napadalcu dvigajo ceno.

Toda resnica je drugačna. Iz zelo zanesljivih virov smo iz izvedeli, da se 19-letni čudežni deček slovenskega nogometa glede svoje prihodnosti še ni odločil.

Z družino in agentom Elvisom Bašanovićem se je o svoji prihodnosti ta teden temeljito pogovoril, odločitev pa bo sprejel sam. To naj bi se zgodilo v naslednjih dneh.

Nagibal naj bi se k temu, da bi eno od ponudb sprejel, ampak …

Kot smo izvedeli, se nagiba k temu, da bi eno od ponudb, ki jih ima na mizi (Manchester United, Chelsea, PSG, Real Madrid, RB Leipzig, če naštejemo samo tiste najbolj mamljive), sprejel. Ko in če se bo to zgodilo, bo klub, ki ga bo izbral, začel drugi, najpomembnejši del operacije “Šeško je naš” in se začel zanj pogajati s Salzburgom.

Možnosti za posel je več. Če ga pri Salzburgu, ki bo imel na koncu zadnjo besedo, ne bodo pustili oditi že letos poleti, bi se lahko zgodilo, da bi Šeško v nov klub prestopil z enoletnim zamikom in bi v Avstriji še eno leto igral kot posojen član svojega kupca ali pa seveda tudi to, da do prestopa letos poleti sploh ne bi prišlo.

Pri Salzburgu seveda verjamejo, da bo prihodnje poletje (ali pa že pozimi) vreden še precej več. To je verjetno tudi glavni razlog, da se za Šeškov podpis že zdaj potegujejo številni velikani.

FOTO: Guliverimages.

Cena? Od 20 do 50 milijonov evrov ali več

Kakšna bi lahko bila cena, če bo odšel že zdaj? Zelo različna, o čemer smo že pisali, odvisna pa predvsem od tega, kam bi šel.

Verjetno lahko pričakujemo odškodnino med 20 in 50 milijoni evrov ali celo več.

Šeško naj bi se odločil v naslednjih dneh, še pred tem pa ga danes zvečer čaka tekma 3. kroga avstrijskega prvenstva, s Salzburgom bo gostoval pri Hartbergu.

Spomnimo, v tej sezoni je slovenski reprezentant odigral tri tekme, dve v prvenstvu in eno v pokalu, in se izkazal z dvema goloma, prispeval pa tudi asistenco.

Nase je opozoril tudi na nekaterih prijateljskih tekmah, najbolj z golom in igro pri zmagi nad Liverpoolom z 1:0, zadel je tudi pri porazu proti Ajaxu z 2:3 in dva gola dosegel pri zmagi nad varšavsko Legio s 3:2.

Današnjo tekmo med Hartbergom in Salzburgom si lahko z začetkom ob 19.30 ogledate v neposrednem prenosu na SK5.