Pirlo: Ko nismo odločni, se mučimo

Nogomet 11. Jan 20218:50 0 komentarjev
Andrea Pirlo Cristiano Ronaldo
Valerio Pennicino/Getty Images

Trener Juventusa Andrea Pirlo je bil zadovoljen z zmago svoje ekipe proti Sassuolu s 3:1, čeprav igra ni bila najbolj bleščeča.

Po zmagi proti Udineseju in Milanu, stara dama iz Torina ni blestela, vendar vseeno prišla do pomembne zmage.

Malce smo bili površni, vendar smo pokazali dovolj želje, da si zaslužimo zmago. Bilo je pomembno, da zadržimo konstantnost, v nasprotnem zmaga proti Milanu ne bi nič štela,” je dejal Andrea Pirlo.

Juventus ima po zmagu proti Sassuolu 33 točk na četrtem mestu lestvice in ima odigrano tekmo manj od Rome (34 točk), Interja (37) in Milana (40), Sassuolo je na sedmem mestu z 29 točkami.

“Sedaj nas čaka gostovanje pri Interju, to bo izjemen dvoboj, ki bo dvignil kocentracijo in napetost. Mi smo prvaki in navajeni smo na takšne tekme, pri Juventusu je vsaka tekma finale, vedno obstaja pritisk.”

Pirlo poudarja, da je njegova ekipa v zadnjih tednih v največji meri napredoval na področju samozavesti. “Ob tem se bolje gibljemo, uigrali smo se in vse gre bolj naravno. Zmaga nad Torinom je bila točka preobrata, tako se mi zdi – takrat se je pokazalo, da se bomo mučili, če ne iramo s pravo koncentracijo in odločnostjo, to mora biti vedno prisotno,” je zaključil Pirlo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!