Po neuspešni sezoni v Kopru pustoši kadrovski cunami

Nogomet 23. Maj 202318:00 > 19:27 0 komentarjev

Čeprav so tri kroge pred koncem nogometaši Kopra za potrditev evropske vozovnice potrebovali le še eno zmago, so s serijo porazov v zaključku sezone ostali brez nje. Rezultatski neuspeh je v nogometni del obmorskega mesta prinesel čisto pravi kadrovski cunami, ki bo iz Bonifike odplaknil za celotno enajsterico nogometašev. Športni direktor Ivica Guberac je medtem v oceni sezone za Sportklub podelil novo zaupnico trenerju Zoranu Zeljkoviću.

V 34. krogu Prve lige Telemach so se Koprčani na domači zelenici udarili z Domžalami. Z zmago bi kanarčki odločili boj za Evropo, vzeli vozovnico v kvalifikacije za konferenčno ligo in kljub številnim turbulencam sezono podpisali z oznako uspešno.

Toda tekmo z ravbarji so na Bonifiki Koprčani izgubili, krog kasneje klonili še v Celju in na zadnji tekmi sezone premoč priznali tudi Muri. Posledica treh zaporednih porazov? Padec na 6. mesto prvenstvene lestvice in slovo od evropskega poletja.

“Dejstvo je, da smo največje razočaranje sezone. Zasluženo smo tu, kjer smo. Kot trener sem storil ogromno napak, verjamem, da se bom nekaj naučil. Naredili bomo dobro analizo, prepričan pa sem, da bo to Koper samo še okrepilo in dokazali bomo, da se ne predajamo. Sledijo pogovori s klubom, imam veljavno pogodbo, vodim to ekipo in letos nismo dosegli ciljev. Po drugi strani pa ob dobri analizi in popravljenih napakah verjamem v lepšo prihodnost,” je za oddajo Pod prečko sezono ocenil trener kanarčkov Zoran Zeljković.

Zoran Zeljković v oceni sezone za oddajo Pod prečko:

Guberac: Dolgo sem že v nogometu, a česa takega še ne

Ni bilo malo tistih, ki so bili prepričani, da bo ceno za neuspeh sezone plačal ravno trener Koprčanov, ki je ekipo lani popeljal do pokalne krone in šele v končnici prvenstva izgubil bitko z Mariborom. A Zeljkoviću je najprej v pogovoru za Primorske novice v bran stopil predsednik kluba Ante Guberac, v pogovoru za Sportklub pa je zdaj o usodi trenerja razmišljal tudi športni direktor Ivica Guberac.

“Zame je sezona razočaranje. S tem se ne bom sprijaznil. Cilji pred sezono so bili jasni, letvica je bila postavljena visoko, čeprav smo se zavedali, da bo lansko sezono težko ponoviti. Ekipa je bila močno spremenjena, tudi zima je prinesla nove spremembe. Zapustila nas je tudi nogometna sreča, nosilci igre so bili odsotni dlje časa in to je bil največja težava,” razmišlja Guberac.

In dodaja.

“Vseeno smo imeli vse v svojih rokah. Potem pa so prišle Domžale, ki jih nekateri kličejo ‘otroški vrtcev’. Vse čestitke temu vrtcu, ki je prišel na Bonifiko in nas pretepel. V dvajseti minut smo morali zamenjati dva ključna igralca in v tej fazi sezone je bil za nas pomemben vsak igralec. Stroka je dala svoj maksimum, zato bomo še naprej maksimalno podpirali trenerja. Ni mu bilo lahko delati v teh razmerah, praktično noč pred tekmo je ostajal brez igralcev. Dolgo sem že v nogometu, a česa takšnega še nisem videl,” poudarja športni direktor primorskega prvoligaša.

Ivica Guberac še naprej zaupa trenerju Zeljkoviću ne pa tudi številnim nogometašem. Foto: Uroš Skaza

Kadrovski cunami odnaša osmerico in prinaša vrnitev izvrstnega napadalca

Če je Zoran Zeljković dobil zaupnico vodstva kluba, pa je po drugi strani nezaupnico že v teh dneh dobilo kar osem nogometašev prvega moštva Kopra! Na Bonifiki so se tako za sodelovanje zahvalili Rudiju Požegu Vancašu, Wilkinsu Ochiengu, Brightu Edomwonyju, Žanu Benedičiču, Karlu Biliću, Matthiasu Fanimu, Milanu Šimčaku in Anisu Jašaragiću.

A tu se odhodi iz Kopra še ne končajo, vse bližje je tudi slovo prvega vratarja Adnana Golubovića, ki se mu s koncem sezone izteka pogodba s kanarčki. Nove sezone pa s Koprčani zelo verjetno ne bo začel niti Omar Correia, za katerega vlada veliko zanimanja in bo ob primerni odškodnini bržkone našel nove delodajalce.

Adnan Golubović je na izhodnih vratih Bonifike. Foto: Uroš Skaza

Čiščenje kadra pomeni tudi več prostora za nove obraze v rumenem dresu. Koprčani se v teh dneh resno pogovarjajo o možnosti vrnitve talentiranega Eneja Marsetića, ki se mu izteka pogodba s Parmo. Na seznamu želja so  tudi trije nogometaši sežanskega Tabora. To so Mark Pabai, Adrian Zeljković, ki ima po naših informacijah na mizi konkretno ponudbo Koprčanov, in Jan Koprivec, ki je prav tako blizu vrnitvi v klub, kjer je pred skoraj sedemnajstimi leti začel svojo uspešno vratarsko kariero.

Po naših informacijah pa je tarča kluba z Bonifike še en nogometaš, ki je v Kopru že pustil močan pečat. Nardin Mulahusejnović je v sezoni 2020/2021 za kanarčke na 39 tekmah dosegel 17 zadetkov in se nato za 400 tisočakov preselil k Muri.

Nardin Mulahusejnović je bil v sezoni 2020/2021 v dresu Kopra najboljši strelec prve lige.

Na prekmurski ravnici se napadalec ni pretirano dobro znašel, sledila je selitev v FK Sarajevo, pozimi pa se je odpravil na avanturo v drugo rusko ligo, kjer nosi dres Dinama iz Mahačkale. S klubom je 25-letnik pogodbo podpisal samo do konca sezone in njegova vrnitev v Prvo ligo Telemach je vse bolj verjetna …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!