Elšnik: Težko nas bo ujeti, Jug: Nikoli za Olimpijo

Foto: Uroš Skaza

V 14. oddaji Pod prečko sta za pestro dogajanje skrbela kapetan Olimpije Timi Max Elšnik in vratar Maribora Ažbe Jug. Naš novi sodniški strokovnjak v oddaji Pod prečko Damir Skomina pa je bil v sodnikovem dodatku tudi zelo kritičen.

14. oddaja 2. sezone Pod prečko:

Naša gosta sta bila tokrat kapetan ljubljanske Olimpije Timi Max Elšnik in podkapetan Maribora Ažbe Jug. Oba večna rivala sta se od jeseni poslovila z zmago, več razlogov za zadovoljstvo pa imajo zagotovo v taboru zmajev, ki so ta del sezone zanesljivo končali kot jesenski prvaki Prve lige Telemach.

Občutki po koncu jesenskega dela:

“Lepo je, da smo se dvignili po tisti krizi, rezultati nam gredo končno na roko. Vzdušje v ekip je zelo pozitivno, upajmo, da bomo tako nadaljevali tudi v spomladanskem delu je bila uvodna misel vratarja Maribora.

Še bolj zadovoljen pa je bil kapetan zmajev: “Lahko smo zelo zadovoljni s tem jesenskim delom, še posebej nas veseli ta zadnja tekma, da smo pozitivno zaključili jesenski del, z zmago po dveh nedoločenih izidih. Po dveh kiksih gremo zdaj veselo na odmor.”

Pred zasledovalci Olimpije je težka naloga, a tudi čudeži se dogajajo

Olimpija bo na prvem mestu prezimila s kar 13 točkami prednosti pred konkurenco, pred Mariborom je ta prednost še višja za 2 točki. Elšnik je prepričan, da jih nihče več ne more vreči iz prestola.

“Absolutno verjamem, da bomo zdržali. Na roko nam gre zelo na roko, da so naši zasledovalci zelo zgoščeni. Drug drugemu bodo jemali točke. Če bi bile le dve ekipi v igri za naslov, bi bila večja verjetnost, da nas ujamejo, zdaj pa bo zelo težko. V naši ligi so vsak krog presenečenja. Pred ekipami za nami je zelo težka naloga, da ponovijo našo serijo, a v nogometu se čudeži dogajajo. Pri nas ni še nobene evforije, jesenski naslov nam ne pomeni nič, tega lahko vržemo v smeti, maja se bomo pogovarjali, ko se bo vse končalo. V preteklih sezonah smo zapravili prednost, upajmo, da smo se kaj naučili in da bomo v tej zadržali prednost vse do konca,” konkurenci sporoča Elšnik.

V oddaji so se dotaknili tudi začetka kariere Ažbeta Juga, ki se je nekaj časa mudil tudi v Ljubljan, a ne pri Olimpiji, ampak Interblocku. Juga je odločno poudaril, da tudi, če bi prišla ponudba zmajev, te nikoli ne bi sprejel.

Vroče je bilo v sodniškem pogledu.  Damir Skomina ni le kimal, pač pa povedal tako kot se za gre, pripravili smo temeljit pregled celotnega prvega dela sezone, saj smo pred mikrofon na kratko povabili vseh deset trenerjev slovenskih prvoligašev, ki so predstavili svoj pogled na opravljeno delo in dosežke v nogometni jeseni.

Poleg tega smo pripravili še nekaj drugih zanimivih pogovorov, pregledali bomo seveda tudi najlepše zadetke in obrambe, zelo zabavno pa je bilo seveda tudi v Fantasy kotičku.