Pod prečko: Tekmeca si voščita vse najboljše, a ne v soboto

Nogomet 6. Feb 202322:00 > 22:11
FOTO: Uroš Skaza

Konec tedna se s tekmami 21. kroga nadaljuje dogajanje v Prvi ligi Telemach. A ker se je za vsako tekmo potrebno dobro ogreti, danes za to skrbimo v oddaji Pod prečko, kjer se družimo z nogometašema, ki sta bila še nedavno soigralca, v soboto pa se bosta udarila na eni izmed najtežje pričakovanih tekem letošnje nogometni pomladi.

V ŽIVO: 16. oddaja druge sezone:

V malce prenovljenem Sportklubovem studiu sta se Mihi Penku in Dejanu Obrezu pridružila Žiga Kous in Luka Bobičanec.

Slednji je zadnjih pet let in pol nosil dres Mure in z njo spisal njeno najlepše poglavje sodobne zgodovine.

S Prekmurci se je iz druge lige prebil v prvo, v minulih sezonah pa postal tako pokalni kot tudi državni prvak. V letošnjem januarju se je odločil za menjavo okolja in bo v nadaljevanju kariere nosil dres Celja.

FOTO: Uroš Skaza

“Nogomet se igra za navijače. Upam, da jih bo čim več na Stadionu Z’Dežele, ko se srečamo z Muro,” je pred derbijem povedal Luka Bobičanec, novopečeni član Celja, ki je pet let igral za črno-bele. Kasneje je na vprašanje, kaj bo odločilo srečanje v Celju, poudaril: “Tekmo bo vsekakor odločila ‘glava’ in pa izkušnje s takšnih duelov. Na koncu je pomembno samo to, kdo je v boljši formi in kdo si bolj želi uspeha.”

Pod zadnje uspehe Mure se je podpisal tudi Žiga Kous, ki ostaja del črno-bele zgodbe kot kapetan prekmurskega ponosa.

Je pa v svoji karieri tudi on dve leti nogomet igral v Celju, To bo torej večer, ko ne bo manjkalo spominov, zgodb, vročih napovedi in, saj veste, kako gre to v oddaji Pod prečko, tudi manjših provokacij.

“Luka je dal Muri ogromno in obratno. Želim mu vse najboljše, razen na naslednji tekmi,” pa je Kous dejal pred odprtjem spomladanskega prvenstva in ob koncu oddaje navdušen pozdravil dejstvo, da je za tekmo v mestu grofov pošlo že lepo število vstopnic: “Imamo najboljše navijače v državi.”

Bobičanec se je v drugi polovici oddaje navezal na bitko za naslov prvaka. Povedal je, da v igri za prvo mesto še čisto vseh prvih šest moštev, zanimivo misel je podal o Mariboru.

Beseda je nanesla tudi na Josipa Iličića. Vsi zbrani v studiu so se strinjali, da je “Jojo” dodana vrednost tekmovanju in da bo gledanost Prve Lige Telemach prav zaradi njega spomladi še narasla.

Gosta sta (oba) napovedala zmago svoje ekipe z 1:0. Srečanje si boste sicer v soboto ob 17.30 uri ogledali na programu SK1.

Prek video povezave smo se povezali s Francijo in spoznali ozadje minulih uspehov Luke Elsnerja, ki je z Le Havrom na dobri poti vrnitve v prvo francosko ligo.

“Naš status prinaša največji pritisk, saj nas vsi želijo premagati. Imamo mlado skupino igralcev, ni prav veliko nogometašev, ki bi se že soočili s tako situacijo, ko se borijo za vrh. Tako predvsem vzdržujem mirnost. Trdo smo delali, zato je prišlo do takih rezultatov, imamo pa močno omejen proračun, vse skupaj je prišlo nepričakovano,” je med drugim povedal Elsner.

FOTO: Guliverimages.

Sodniškega kotička tokrat še ni bilo, smo si pa zato ogledali najlepši zadetek prvega dela sezone, ki je avtorstvo domžalskega nogometaša (povezana novica spodaj) in preverili, kakšni so pred drugim delom sezone načrti Fantasy managerjev.

Komentari

Vaš komentar