Pod prečko: Vratar Olimpije zatožil mariborske navijače

Foto: SK

Znova je tu ponedeljek in z njim oddaja Pod prečko, ki je po večnih derbijih še posebej zanimiva. Tudi danes je tako, v našo družbo sta namreč le nekaj več kot 24 ur po dvoboju na igrišču prišla vezist Maribora in vratar Olimpije. Zagotovo bo napeto tudi v Fantasy kotičku. Še veliko bolj pa v sodniškem.

Oddaja Pod prečko, 18. oddaja: 

Ponedeljkov večer po večnem derbiju sta z debato v Sportklubovem studiu popestrila Jan Repas in Matevž Vidovšek.

Bolj zadovoljen je tokrat vezist vijolic, ki je v tej sezoni po minutaži najbolj standarden v zasedbi Maribora. Ob njem sedi vratar, ki je odkritje letošnje sezone.

Vidovšek je namreč še kako zaslužen za še vedno zanesljivih dvanajst točk prednosti Olimpije na prvenstveni lestvici, z dobrimi predstavami pa si je prislužil tudi prvi reprezentančni vpoklic.

“Spal sem le štiri ure. To je bil namreč moj prvi poraz v Prvi Ligi Telemach, prvič sploh sem v tekmovanju dobil dva gola,” je dejal Vidovšek, ki je pojasnil, da je Korošec in ne Štajer’c: “Doma sem iz Slovenj Gradca. trenutno sem 100-odstotno osredotočen na svoj klub, sem član Olimpije.”

Repas je dejal, da kot Domžalčan nikoli ni navijal za zmaje: “Z Olimpijo nimam nobenih stikov, kot mladinec sem nastopal za Domžale, šel čez vse selekcije kluba.”

Dodal je, da so za nagrado po zmagi v ponedeljek dobili prost dan. “Proslavili smo, a le na kratko, v četrtek nas čaka nov izziv,” je dodal Repas, ki se bo na prihajajočem duelu srečal z matičnim klubom, kjer igra njegov mlajši brat Žiga.

Na zadnjem medsebojnem duelu klubov, kjer si kruh služita Repasa, je bil boljše volje mlajši bratec, saj so tri točke osvojili člani “rumene družine”.

Vidovšek je omenil tudi obnašanje domačih navijačev, ki jih je imel v prvem polčasu za seboj: “Marsikaj sem dobil v hrbet. Od kovancev, kemičnih svinčnikov, vžigalnikov, bakelj. Bila je tudi neka velika, težka zadeva, o čemer sem poročal sodniku Šmajcu. Če bi jo dobil v glavo, se zadeva ne bi dobro končala.”

“Vse razumem, to je derbi, tudi atmosfera je temu primerna,” je dodal Korošec.

Športni direktor Olimpije Goran Boromisa je po tekmi v Ljudskem vrtu dejal, da bo ljubljanski klub skušal ekipo po koncu sezone zadržati, jo še okrepiti in napasti čim boljši izid v Evropi. Velja omeniti še izjavo direktorja NK Maribor, Marka Šulerja: “Našega napadalca Žana Vipotnika bomo poleti prodali, toda zgolj ob res visoki ponudbi.”

Tudi v tem krogu si bomo ogledali najlepše zadetke in obrambe, prisluhnili pa bomo tudi najboljši izjavi tedna. A vsi vemo, kaj po tem koncu tedna najbolj nestrpno čakamo – sodniški pogled z Damirjem Skomino, ki bo imel tokrat res veliko dela!