Benjamin Šeško v Red Bull tudi zaradi košarke

Nogomet 19. Sep 202222:30 0 komentarjev
Elvis Bašanović, agent Benjamina Šeška in Davida Pejičića. Foto: Uroš Skaza

Za nami je še en izjemno pester nogometni konec tedna, v katerem se niti ena sama tekma na zelenicah Prve lige Telemach ni končala brez zmagovalca. A zdaj se liga nekoliko umika reprezentanci, ki jo čaka zaključek ciklusa Lige narodov. V ta preplet smo se v oddaji Pod prečko podali s kapetanom NK Maribor Martinom Milcem in vse bolj uveljavljenim slovenskim agentom Elvisom Bašanovićem, ki med drugim skrbi za našega največjega nogometnega dragulja Benjamina Šeška.

4. oddaja Pod prečko:

V četrti oddaji druge sezone oddaje Pod prečko sta tokrat gostovala kapetan Maribora Martin Milec in nogometni agent Elvis Bašanović. V oddaji so se dotaknili tudi norega poletnega prestopnega roka, v katerem je bil nekaj tednov osrednja figura tudi Benjamin Šeško. Po zadetku proti Liverpoolu se je začel lov za slovenskim draguljem. Selilo se ga je v Manchester United, Chelsea in Paris Saint Germain, po vsem pogovorih pa so se v Šeškovem taboru odločili, da se po tej sezoni iz Avstrije preselili v RB Leipzig.

“Bilo je zelo naporno, na robu zmogljivosti,” je priznal slovenski nogometni agent, ki je igral tudi v mlajših selekcijah slovenske reprezentance. Igral je tudi skupaj z legendarnim Zlatkom Dedićem, s katerim prijateljuje še danes. “V enem mesecu sem naredil približno 17 tisoč kilometrov. Bilo je veliko stresa, po drugi strani pa sem lahko zadovoljen s tem, kako se je vse skupaj zaključilo. Prestop Benjamina Šeška smo izpeljali tako, kot smo si želeli, uspešni pa smo bili tudi pri drugih prestopih,” je ponosno povedal Bašanović.

Bašanović o najbolj napornem poletju do zdaj:

Kapetan Maribora: Prvenstvo še ni odločeno

Kapetan Maribora Martin Milec, ki je še vedno na listi poškodovanih, je za začetek pojasnil, kako se izgovarja njegovo ime in priimek ter pojasnil, da ni otrok Maribora, ampak Aluminija. V nadaljevanju druženja je Olimpiji sporočil, da kljub velikemu zaostanku prvenstvo še ni odločeno:  “To je tek na dolge proge, ampak na koncu je treba gledati le nase, ne na lestvico, ne na druge. Osredotočeni moramo biti le na to, kako biti boljši v nadaljevanju prvenstva. Razlika je ogromna, a tudi Olimpija se ne more več reševati po takih zaostankih. Tudi ona bo “kiksala”, mi pa bomo šli tekmo po tekmo. Narediti moramo serijo, potem pa bomo decembra pogledali, kje smo.”

Med javljenjem z Brda razkril anekdoto

V oddajo se je prek video povezave vključil tudi slovenski nogometni dragulj Benjamin Šeško, ki je prvič slovenski javnosti podrobneje pojasnil, kako zelo pestro je bilo njegovo poletje. Poudaril je, da je navdušen nad poslom z Leipzigom, Bašanović pa je v sproščenem pogovoru povedal tudi anekdoto o njegovi selitvi v Red Bull Salzburg. Prste je imelo tudi njegovo košarkarsko znanje. Nogometaš iz Radeč je v mladosti igral tudi košarko.

“Benjamin je imel video, kako je z nogo izbil žogo, ki je bila zagozdena za košarkarski obroč. Bil je star 14 let in jaz sem ta posnetek poslal vsem klubom, s katerimi smo se pogovarjali. Red Bull je znan po tem, da veliko dajo na fizične sposobnost, podobno kot tudi angleški. S športnim direktorjem Salzburga se še danes pošaliva, da je bil Beni edini nogometaš, ki sem ga prodal na podlagi košarkarskega videa,” je zanimivo anekdoto s slovensko javnostjo delil Šeškov agent.

Tudi zaradi košarke v Salzburg:

Pogovor s športnim direktorjem Olimpije, sodniški pogled, Fantasy kotiček, …

V oddaji smo pripravili tudi pogovor s športnim direktorjem Olimpije Goranom Boromiso, veliko več dela kot prejšnji teden je imel v sodniškem pogledu Darko Čeferin. Manjkali seveda niso niti naj zadetki niti naj izjava in pa Fantasy kotiček, v katerem smo podrobneje spoznali lanskoletnega zmagovalca lige Pod prečko Denisa Kukovca.

Pod prečko tudi na Instagramu

Odslej nam lahko sledite tudi na Instagramu! “Skenirajte” spodnjo kodo in se pridružite slovenski nogometni zabavi. Naše vsebine bodo zelo sproščene, predvsem pa bomo tudi na našem novem profilu skrbeli za to, da se bo o slovenskem nogometu debatiralo, debatiralo in še enkrat debatiralo! 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!