Pod prečko: Maribor in Olimpija morata biti paradni konj

Nogomet 31. Okt 202219:44
Kosič in Bogatinov v oddaji Pod Preko; Foto: JaKo

V tokratno oddajo Pod prečko smo povabili gosta, ki že več desetletij aktivno delujeta v slovenskem nogometu. Za njima sta uspešni nogometni karieri, nato sta se oba preizkusila kot trenerja, eden to delo opravlja še danes, drugi se je vmes preselil v pisarne. Znova je bil v sodniškem pogledu z nami Damir Skomina.

V studiu oddaje Pod prečko sta se nam tokrat pridružila Oliver Bogatinov in Dušan Kosić.

“Zadnja tekma je dokazala, da smo konkurenčni. Dogajale so se nam težke nogometne zadeve. Po vsakem tesnem porazu moraš iskati pozitivne stvari in ko se ti takih nabere kar nekaj, se je težko prikazati pred mediji in pripraviti za naslednjo tekmo. Verjetno ste čakali na ta trenutek, dolgo pričakovano zmago, da me povabite v studio (smeh),” je v studiu Pod prečko povedal Dušan Kosič, strateg Tabora.

“Nekateri, vemo kdo, so znali, po svojih slabših predstavah, v preteklosti pozornost preusmeriti kam drugam, da se je zakrilo bistvo,” je trener Tabora najverjetneje posredno gledal proti Mariboru.

Najboljši, toda zadnji

Bogatinov je na vprašanje, če je prvenstvo odločeno odločno dejal, da prvak niti pod točko razno še ni znana, saj se lahko v tako izenačen prvenstvu zadeve hitro obrnejo.

“Nekateri igralci so izjemno grajeni, fantastični v fazi napada, ko pa pride do branjenja, nimajo tovrstnega specifičnega znanja. Moji fantje so najboljši v državi, v to sem prepričan, toda tega na igrišču enostavno ne znajo pokazati,” je dejal Kosič.

Kosič je opozoril na Domžale: “Imajo zelo kakovostno in predvsem mlado ekipo, ki bo čez nekaj let samo boljša. Mitja Ilenič, Franko Kovačević in Žiga Repas veliko obetajo. Je pa tako. Ko se na njih ustrezno pripraviš, in nasprotniki se vsekakor bodo, bo lažje.”

Večna rivala paradni konj, Zahović nujno udeležen

“Lepo je videti, kako ekipe rastejo, skoraj vsi klubi v Prvi Ligi Telemach so od lani zrasli, morda z izjemo Maribora. Kljub temu, da vsi zelo dobro izgledamo, bo najmanj eden žal moral izpasti. Kakovost vsekakor obstaja,” je žaloval Bogatinov in kasneje dodal, da je bil Maribor ob njegovem delovanju v štajerski prestolnici odličen vse do prihoda Marka Šulerja. “Zoran Zeljković je za moje pojme trenutno najboljši trener v Prvi Ligi Telemach,” je dodal športni direktor kanarčkov.

Pozor! Težko pričakovana oddaja Pod prečko, v kateri se bosta soočila Zlatko Zahović in Marko Šuler, bo na sporedu prihodnji ponedeljek, 7. novembra.

Zlatko Zahović bi moral biti v slovenskem nogometu, ker ima ‘know-how’. Olimpija in Maribor morata biti naš paradni konj, tudi v Evropi. Vijoličastim je nekoč uspelo priti v ligo prvakov – pa naj mi ne zamerijo – s kadrom, ki ni bil na evropski ravni. Veliko so naredili za slovenski nogomet,” je slovensko nogometno okolje opisal Kosič.

Znova smo v oddaji pospremili najlepše zadetke in obrambe kroga, prisluhnili izjavi tedna, se zabavali v Fantasyju in analizirali sodniške odločitve v sodniškem pogledu, kjer je blestel Damir Skomina.

Celotna 10. epizoda druge sezone oddaje Pod prečko:

 

Komentari

Vaš komentar