Aluminij in Maribor prva polfinalista slovenskega pokala

Nogomet 5. Apr 202322:00 > 22:12
Maribor, Primorje, pokal
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Aluminija in Maribora so prvi polfinalisti slovenskega pokala. Kidričani so na domačem igrišču presenetili branilca naslova Koper in ga premagali z 1:0, medtem ko je Maribor v Ljudksem vrtu s 3:1 ugnal Primorje.

Hrabri Ajdovci so se Maribru dobro upirali, si pripravili številne priložnosti, a zadeli le enkrat in Ljudski vrt zapustili poraženi (1:3). Edini zadetek zanje je dosegel Borna Proleta in v 58. minuti znižal zaostanek na 1:2. Pred tem sta Maribor, ki je pokalno lovoriko nazadnje osvojil leta 2016, v vodstvo popeljala Arnel Jakupović v 12. in Marko Tolić v 27. minuti, končni izid pa je v 77. minuti postavil Marko Božić in potrdil napredovanje Štajercev.

V popoldanski je pri drugouvrščeni ekipi druge lige gostoval Koper in moral priznati premoč domačim. Ti so imeli sicer v prvem delu rahlo terensko pobudo, a brez nevarnejšega poskusa. Na začetku drugega polčasa so pritisnili Koprčani, a tudi strela Omarja Correie in Nikole Krajinovića nista bila posebej nevarna. Domači so bili v tem delu bolj obrambno naravnani, so pa v 79. minuti izkoristili eno redkih priložnosti. Po strelu Roka Frešnerja je koprski vratar Adnan Golubović žogo le odbil, na pravem mestu pa je bil Jakov Katuša in jo potisnil v mrežo.

Do konca dvoboja so si Koprčani močno prizadevali, da bi prišli do izenačenja; najlepšo priložnost je imel že v sodnikovem dodatku Ivan Novoselec, a je žoga poletela tik nad prečko.

V četrtek pa bosta še preostala dvoboja, ob 16. uri se bosta v drugoligaškem obračunu pomerila Rogaška in Kety Emmi&Impol Bistrica, ob 20.15 pa bo sledil še prvoligaški dvoboj Olimpija – Celje.

Pokal pivovarne Union

Četrtfinale

Sreda, 5. april

Aluminij – Koper 1:0 (0:0)
Katuša 78.

Maribor – Primorje 3:1 (2:0)
Jakupović 12., Tolić 27., Božić 77.; Proleta 58.

Četrtek, 6. april

16.00 Rogaška – Bistrica

20.15 Olimpija – Celje (SK 1)