Poslovil se je še en hrvaški junak

Nogomet 17. Maj 202117:46 > 17:47
Vedran Ćorluka se je odločil, da ima dovolj. FOTO: Guliverimages.

Po devetih letih igranja za moskovsko Lokomotivo se je od Rusije in tudi igranja nogometa poslovil dolgoletni branilec hrvaške reprezentance, s katero je leta 2018 osvojil srebro na svetovnem prvenstvu, Vedran Ćorluka. Iz igralskih je takoj prestopil v trenerske vode. Priključil se je strokovnemu štabu hrvaškega selektorja Zlatku Daliću.

“‘Včerajšnja tekma je bila moja zadnja za Lokomotivo in tudi nasploh. Pride trenutek, ko človek ugotovi, da je to to. Nisem načrtoval, da se bom upokojil po tej sezoni, toda po dobrem premisleku sem se odločil, da je dovolj. Zdaj se bom vrnil domov in našel nove izzive,” je povedal Vedran Ćorluka, ki je za moskovsko Lokomotivo igral od leta 2012 in v njenem dresu zbral 242 nastopov.

Z Lokomotivo je bil enkrat ruski državni, štirikrat pa pokalni prvak. V Rusiji se je veselil tudi superpokalne lovorike.

Petintridesetletni Ćorluka je pred prihodom v Moskvo igral še za londonski Tottenham, Bayer Leverkusen, Manchester City in zagrebški Dinamo, pri katerem se je začel njegov vzpon.

Za Hrvaško je odigral 104 tekem in dosegel štiri gole. Od izbrane vrste, za katero je igral od leta 2006, se je poslovil po finalu svetovnega prvenstva 2018 proti Franciji. Na tej tekmi, ki so jo Hrvati izgubili z 2:4, sicer ni igral, je pa zato na prvenstvu v Rusiji igral na štirih tekmah pred tem.