Pred tekmo leta potencialne hude težave za PSG

Liga prvakov 7. Mar 202219:58 0 komentarjev
FOTO: Guliverimages.

Pred sredino povratno tekmo osmine finala lige prvakov v Madridu, kjer bo PSG proti Realu branil prednost z 1:0, jo je na današnjem treningu skupil Kylian Mbappe. Najboljši strelec Parižanov, ki je odločil prvo tekmo, naj bi po zadnjih informacijah kljub vsemu najverjetneje igral.

PSG je v soboto z 0:1 izgubil v gosteh pri Nici, na tej tekmi pa dobil še eno potrdilo, koliko mu pomeni Kylian Mbappe. Ta ni mogel nastopiti zaradi kartonov, kar pa je bilo za Parižane morda celo bolje.

Tekma v Nici zanje ni bila preveč pomembna, kljub porazu so na vrhu lestvice še vedno z velikim naskokom. Pred Nico imajo 13 točk prednosti in so na dobri poti, da po enoletni suši (lani je bil najboljši Lille, ki je trenutno daleč zadaj) spet postanejo francoski prvaki.

Končna odločitev naj bi padla jutri

Veliko večji šok pa zna za nastati, če Mbappeja ne bo na sredini tekmi sezone za PSG, povratni tekmi osmine finala lige prvakov proti Realu v Madridu.

Prednost z 1:0 je z edinim golom pred tremi tedni prinesel prav Mbappe, ki pa je na današnjem treningu pred potjo v Španijo prejel močan udarec, zato je njegov nastop vprašljiv.

Sprva se je celo zdelo, da zagotovo ne bo mogel igrati, zadnje informacije pa pravijo, da poškodba niti ni tako huda, zato naj bi 23-letni zvezdnik svetovnega nogometa stisnil zobe in zaigral. Dokončna odločitev naj bi padla jutri.

“Njegova usoda bo znana v naslednjih 24 urah, ko bo opravil dodatne zdravniške preglede,” so ob tem danes sporočili iz PSG.

Tekma, ki odloča o njegovi nadaljnji usodi?

Kako pomemben je Mbappe za PSG, priča dejstvo, da je s 24 goli v 34 nastopih njegov z naskokom najboljši strelec, razplet sredine tekme pa naj bi bil zelo pomemben tudi v luči njegove nadaljnje prihodnosti, o kateri se že dlje časa govori.

Mbappeju, svetovnemu prvaku s Francijo leta 2018, pogodba s PSG poleti poteče, nove pa še ni podpisal. Favorit v lovu na njegov podpis je že dlje časa prav Real, v Madridu pa so prepričani, da bi bil v primeru zmage nad PSG Mbappe še korak bližje odhodu na Santiago Bernabeu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!