KDB o Silvi: Težko ga bo nadomestiti, bil je naš vodja!

Premier Liga 22. Sep 20208:57 > 9:00
Laurence Griffiths/Getty Images

Belgijski vezist Manchester Cityja Kevin De Bruyne je priznal, da je bil David Silva pravi vodja slačilnice in da bo španskega igralca zares težko nadomestiti.

David Silva je po koncu prejšnje sezone po 10 letih zapustil Etihad in se preselil k Real Sociedadu. Da so sinjemodri izgubili pomembnega člana slačilnice, razkriva tudi izjava Kevina De Bruyneja.

Povezano

David Silva je fantastičen igralec, ki je bil pravi vodja naše ekipe. Jaz ne morem prevzeti tega, kar je počel on. Njegov odhod je hud udarec za nas. Bil je zelo pomemben na in izven igrišča,” meni Belgijec, ki je blestel na tekmo z Wolverhamptonom, ki jo je City v ponedeljek dobil s 3:1.

De Bruyne je na omenjeni tekmi sinjemodre popeljal v vodstvo, potem ko je bil natančen z bele pike. Sijajnega vezista osebna statistika ne zanima, osredotoča se samo na ekipni uspeh.

Ekipi lahko pomagate na različne načine. Vem, da je v modernem nogometu statistika zelo pomembna. Vse se vrti okoli statistike. Meni bi bilo vseeno, če sezono končam s petimi goli in petimi asistencami, ekipa pa osvoji naslov. Naslov je edino pomembno,” zaključuje organizator igre Manchester Cityja.

Ekipa Pepa Guardiole bo znova na delu 27. septembra, ko na Etihad prihaja Leicester City.