"Liverpool mora januarja obvezno kupiti Upamecanoja"

Premier Liga 20. Okt 20200:37 > 0:39
Matthias Kern/Bongarts/Getty Images

Nekdanji branilec Liverpoola Jamie Carragher bivšemu klubu svetuje, da že januarja na Anfield pripelje odličnega branilca RB Leipziga Dayota Upamecanoja.

Sportklub Slovenija

Steber Liverpoolove obrambe Virgil van Dijk je staknil hudo poškodbo kolena. Večji del sezone je zanj že izgubljen, zato mnogi menijo, da bi morali Redsi takoj reagirati.

Jamie Carragher je prepričan, da bi bil Upamecano prava izbira za ekipo Jurgena Kloppa:

Liverpool nujno potrebuje osrednjega branilca. Zaradi poškodbe Van Dijka mora Klopp reagirati že januarja,” meni legendarni nogometaš Liverpoola.

Anfield je zapustil Dejan Lovren, namesto njega pa ni prišel nihče. V ekipi so le trije osrednji branilci. Sedaj se je poškodoval Virgil in ostala sta le še dva. Eden od njiju, Joel Matip, pa je tako ali tako ogromno poškodovan. Tudi Joe Gomez ni pretirano zanesljiv. Nobenega dvoma ni, da klub krvavo potrebuje osrednjega branilca,” je dejal 42-letnik.

Za mladega Upamecanoja so se že poleti zanimali številni premierligaški klubi, a Francoz je ostal pri rdečih bikih iz Leipziga.

Dayot Upamecano je izjemen. Sicer meri le 186 centimetrov tako, da v skoku ni tako dominanten kot Virgil, toda ima druge kvalitete, s katerimi primankljaj višine nadomešča. Redsi morajo pripraviti dovolj denarja, da ga pripeljejo že 1. januarja,” je dejal Jamie Carragher.

Carragher je rekorder po številu nastopov za Liverpool. Za Redse je zbral kar 737 nastopov, dosegel pa je le 4 zadetke. Z ekipo iz mesta Beatlov ni nikoli osvojil Premier lige, se pa je leta 2005 v Carigradu veselil naslova evropskih prvakov.

Liverpool pot v Ligi prvakov začenja v sredo. Kloppova četa bo gostovala v Amsterdamu pri Ajaxu.