Solskjaer: Nikoli ne bomo pozabili poraza s 6:1

Premier Liga 23. Okt 202012:27 > 12:36
Alex Livesey/Getty Images

Po zmagi proti Newcastlu in Paris Saint-Germainu je menedžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer dejal, da proti Chelseaju v soboto pričakuje zelo težko tekmo. Dodal pa je tudi, da verjame v Masona Greenwooda, ki tarča marsikaterih kritik.

Sportklub Slovenija

Zmagi proti Newcastlu in Paris Saint-Germainu sta poskrbeli, da so se pri Manchester Unitedu odkupili za dogajanje na Old Traffordu 4. oktobra. Takrat jih je namreč s kar 6:1 porazil Tottenham. V soboto ob 18.30 Solskjaer in njegovi varovanci pričakujejo dvoboj proti Chelseaju

“Seveda, da je to zelo pomembna tekma. Če eno tekmo izgubite, ste še bolj odločeni, da boste na naslednji zmagali. To sem videl na tekmi proti Newcastlu in potem smo premagali še PSG kar mi daje upanje in samozavest. Dve zelo dobri predstavi in rezultata in zdaj je naslednja tekma na katero smo osredotočeni. Chelsea je imel, tako kot mnoge ekipe nekatere tekme zelo dobre in nekatere slabše. Ekipe se šele prihajajo v pravo formo. Vemo, da bo tekma proti Chelseaju težka,” je povedal trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer

Dobil je tudi vprašanje ali bo kdaj izbrisan visok poraz Uniteda proti Tottenhamu z 1:6. 

“Tega ne bom nikoli pozabil. To bo za vedno zapisano v zgodovini in s tem moramo živeti. Obstajajo različni razlogi zakaj smo izgubili tako visoko toda moramo iti naprej. To se je klubu v preteklosti že nekajkrat zgodilo.”

Povedal je tudi, da je Donny van de Beek pripravljen, a da rabi čas, da se navadi na soigralce in ligo. Pričakuje tudi, da bo v moštvu za dvoboj proti Chelseaju Harry Maguire. Enako velja tudi za Edinsona Cavanija in Masona Greenwooda, ki ga v Angliji mnogi kritizirajo.

“Tarča postaneš, ko igraš dobro. Prišel je in igra fantastično. Prvič je igral v pretekli sezoni proti Tottenhamu in bil briljanten. Naredil je napako v reprezentanci in takoj so nanj planili novinarji. Moram vas razočarati. Nikoli ni zamudil na trening. Nekateri bivši igralci govorijo njemu, a ne vedo kaj govorijo. In to vidim vsak dan. Za seboj ima dobro družino, akademijo in dobro trenira.”

Dvoboj med Unitedom in Chelseajem je na sporedu v soboto ob 18.30 s prenosom na Sportklubu 1.

Sportklub Slovenija