Mourinho: Nismo kandidati za naslov

Premier Liga 27. Okt 202011:26 > 11:31
REUTERS/Neil Hall

Po včerajšnji zmagi nad Burnleyem se je Tottenham zavihtel na 3. mesto na prvenstveni lestvici. Spursi imajo po šestih krogih 11 točk in za vodilnima ekipama iz Liverpoola zaostajajo samo za 2 točki.

Zaradi dobrega začetka Mourinhove čete, so se pričakovanja navijačev Tottenhama močno dvignila. Londončani so zadnjo lovoriko osvojili leta 2008, ko so bili najboljši v ligaškem pokalu. 

Tottenham je bil državni prvak nazadnje davnega leta 1961. Pod vodstvom Mauricia Pochettina je klub iz prestolnice trikrat končal na 3. mestu, na naslov pa Tottenham torej čaka že zelo dolgo.

Sedanji trener Jose Mourinho na svojo ekipo ne izvaja pritiska glede tega:

Nismo kandidati za naslov angleških prvakov,” je dejal Portugalec in dodal:

Na razpolago imam odlične igralce. Vem, da lahko naredimo nekaj posebnega, a prehitro je, da bi o nas govorili kot o favoritih za naslov. Moramo zmagovati iz tekme v tekmo. Vedno moramo dati vse od sebe. Včerajšnja zmaga z 1:0 je vplivala na našo samozavest.

Najzaslužnejša akterja za dobre rezultate Tottenhama sta nedvomno Son in Harry Kane. Včeraj sta oba neposredno sodelovala pri edinem zadetku. Napadalec iz Južne Koreje je zadel po podaji Angleža.

Osredotočam se na ekipo. Ni prostora za individualizem, to moji fantje tudi občutijo. Son in Kane sta fantastična, srečen sem, da lahko računam na njiju.

Son je z osmimi goli tudi najboljši strelec lige.

V naslednjem krogu bo Tottenham gostil Brighton.