"Pogba igra dobro samo za nekatere trenerje – sramota"

Premier Liga 11. Nov 202020:36 > 20:39
Ian MacNicol/Getty Images

Dolgoletni branilec Liverpoola Jamie Carragher je komentiral blede igra Paula Pogbaja od prihoda v Manchester United v rekordnem prestopu pred štirimi leti in njegovo selektivno formo označil za sramotno.

Mi še vedno govorimo o tem, kateri položaj je najboljši za Pogbaja, on pa je v klubu štiri leta. Mislim, da vam to najbolje pove, da ni naredil dovolj na kateremkoli položaju, da bi izpolnil taktične naloge in to pri različnih trenerjih Uniteda. Pogosto se govori o tem, kakšni so igralci in kako jih trenerji navdahnejo, da igrajo dobro ali slabo, toda osebno mislim, da sem na svojo kariero vplival izključno jaz,” je izjavil Jamie Carragher.

“Ko sem igral slabo, je bilo to zaradi mene, nisem krivil trenerja. Navijači Pogbaja so govorili, da je Mourinho preveč defenziven in da Ole ni menedžer vrhunskih kvalitet, toda če bi bil na mestu Paula – najprej bi pogledal samega sebe,” je brez dlake na jeziku, kot vedno, dejal nekdanji angleški reprezentant.

Pogba šteje 27 let. Preden je leta 2012 odšel v Juventus, se je nogometno izobrazil v akademiji Manchester Uniteda, kamor se je leta 2016 vrnil v zameno za 105 milijonov evrov.

Za reprezentanco Francije je odigral 72 tekem in je bil med ključnimi igralci na poti do zmage na svetovnem prvenstvu v Rusiji leta 2018.