Na današnji dan – Pred 28 leti se je "rodil" Kralj Eric

Premier Liga 26. Nov 202011:25 > 11:33
Clive Brunskill Getty Images

Na današnji dal leta 1992 je pogodbo z Manchester Unitedom podpisal legendarni Eric Cantona, ki si je izbral dres z magično številko sedem in postal eden najboljših igralcev rdečih vragov v zgodovini.

Angleški mediji so njegov prestop iz Leeds Uniteda, s katerim je osvojil angleški naslov, proglasili za prestop desetletja. Vsekakor se niso zmotili.

Cantona je na Old Traffordu postal prava legenda, navijači so mu nadeli vzdevek Kralj Eric, v burnih petih letih pa je s klubom osvojil številne lovorike. Najbolj pomembni so seveda štirje naslovi v Premier ligi in dva naslova v FA Pokalu.

Številni so prepričani, da bi Cantona brez svojega težkega karakterja lahko še bolj razvil svoj talent, Francoz pa meni, da ga je prav njegova osebnost pripeljala tako visoko. Vsekakor gre za specifičnega igralca, ki ga je odlikovala neverjetna moč, hkrati pa je bil tudi zelo kreativen in imel nadpovprečne tehnične sposobnosti.

Številni so si ga sicer zapomnili po slovitem Kung-Fu udarcu, ki ga je na tekmi s Crystal Palacom namenil huliganu na tribuni. Odgovor Cantonaja v nedavnem intervju v Angliji na vprašanje o najbolj posebnem trenutku v njegovi karieri, najverjetneje najbolje opiše njegov temperament in značaj.

Najboljši trenutek v moji karieri? Veliko jih je bilo, najbolj pa mi je pri srcu tisti, ko sem udaril huligana. Obžalujem samo to, da ga nisem udaril dovolj močno, moral bi ga udariti še močneje. To je bila drama, jaz pa sem bil igralec. Stvari delam resno, čeprav samega sebe ne jemljem tako,” je povedal Cantona.

https://youtube.com/watch?v=hJbALBhBjaE