Pred 7. krogom v PL: "Manchester United gre na vrh"

Premier Liga 29. Sep 201713:57 > 14:02
Shaun Botterill/Getty Images

Rezultatsko skoraj idealen teden za premierligaše na delu v Evropi do dopolnil zelo sočen 7. krog.

Obstaja velika verjetnost, da bo Tottenham v Huddersfieldu – to bo uvodna tekma sobotnega sporeda – domačo obrambo, ki je sicer zelo discilinirana in sinhronizirana, uspel prelomiti. Po splošnih ocenah zdaj že £100M vredni napadalec Tottenhama Harry Kane bo najbrž spet vknjižil zadetek ali dva.

Verjetno pa se strinjamo, da če že, potem je bolje, da Kane kakšnega več zabije Huddersfieldu in nato nobenega četrtek slovenski reprezentanci.

Po nekem čudnem, če ne kar malce preverznem scenariju, naj bi bunker točkovno shiranega Crystal Palacea na njegovem drugem gostovanju v Manchesteru v osmih dneh zdržal dlje kot pa le 44 minut – toliko časa je pritiske zadrževal proti Manchester Cityju. Na drugi strani pa bo nagrada za nov pameten, taktično zrel nastop Manchester Uniteda – lestvični vrh. Jose Mourinho, ki ima fetiš na skoke na 1. mesto ravno pred reprezentančnimi ali drugovrstnimi odmori in odmorčki, bo ob robu igrišča predel od zadovoljstva kot že dolgo ne.

Za tekmi West BromwichWatford in West HamSwansea City velja, da bo vsem vpletenim tudi točka prišla zelo prav – ključavnico na vse štiri gole – in mir.

Če bo Southampton igral tako zavzeto in tekoče kot je pred tednom doma proti Manchester Unitedu, se neodločnemu Stoke Cityju ne piše nič posebej dobrega. Toda na tekmah tega tipa je možno prav vse – od 0:0 pa naprej. In ta Stoke City!? Ta je – a to je le špekulacija – dober edino takrat, ko se zaveda, da njegovo predstavo gledajo milijoni tv gledalcev – joj, joj!

Drugače je z Leicester Cityjem, ki v bistvu na vsaki ligaški izmeni priredi nekakšen mini-party: včasih se malo osmeši, včasih zabriljira. In v Bournemouthu se vsakdo nadeja trenutka, ko se lahko izkaže, kajti domačin igra ekspanzivno, tako, da je protostora za letalce kot je Jamie Vardy ali pa male praskače kakršen je Shinji Okazaki vedno dovolj.

Najbolj nevrotično bo zagotovo spremljati, kaj šele točno napovedati razplet derbija na Stamford Bridgeu – v soboto pozno popoldne se namreč v Londonu pomerita Chelsea in Manchester City. Prvi od lanskih dveh obračunov med tekmecema je bila najboljša tekma sezone. Tisto je dobil Chelsea (1:3). Obe ekipi sta res v odlični formi, taktično bolj nepredviljivi bodo domačini, napadalno bolj ostri pa gostje. Toda vprašanje je, če bo Pep Guardiola spet zapopadel formacijo 3-4-3. Dilema dneva bo zato, kam bo Antonio Conte postavil Cesca Fabregasa.

Pričakovati je, da bo Sergio Aguero odsoten, saj se je lažje poškodoval v četrtkovi prometni nesreči v Amsterdamu. Kaj je delal tam? Samo na koncert najbolj priljubljenega latino popevkarja Malume je skočil. Dežja v soboto v prestolnici ne bo, naj bi pa na #CHEMCI deževali goli. Na tej tekmi bom, zato vabljeni, da sledite mojim zaukulisni štorijam – na twitterju @ambrofuzbal

Brez odlašanj stavim na delitev točk na nedeljskem srečanju med v četrtek v Evropski ligi spet plahim Evertonom in zadaj, to je obrambno varno in preudarno zaklenjenim Burnleyjem. Pred tem bo Arsenal oz. njihov glavni strelec Alexandre Lacazette s tečajev pognal Brighton.

Zadnje premierligaško dejanje pred reprezentančnim odmorom bo angleška nogometna rock’n’roll klasika – prvi spopad Newcastle in Liverpoola pa letu in pol. Navkljub porozni obrambi gostujočih rdečih, se bodo ti brez odlašanja – na veselje vseh gledalcev – izživeli rafalno-napadalno. Igralec tekme bo zagotovo Sadio Mane.

V četrtek pa na Wembley – tudi tam bom – če ne drugače, naj spet velja naša twitteraška naveza!