Fernandinho: City lahko pripelje Messija in Ronalda

Jan Kruger, Getty Images Sport

Brazilec Fernandinho je prepričan, da ima Manchester City dovolj denarja, da na Otok zvabi tako Lionela Messija, kot Cristiana Ronalda. Trenutno najboljša nogometaša sveta sicer po njegovem mnenju ne pašeta v filozofijo sinjemodrih.

Manchester City je v poletnem prestopnem roku za okrepitve zapravil kar 200 milijonov funtov in bil med večjimi zapravljivci. Sinjemodri so v svoje vrste zvabili Kyla Walkerja, Bernarda Silvo, Benjamina Mendyja in Edersona

Ali lahko pripeljemo Messija in Ronalda? Po moje lahko, a ob tem je potrebno razmišljati o prioritetah. Finančno smo sicer zelo močni, kar vedo vsi, a imajo lastniki jasno določene prioritete. Potrebno se je vprašati, če je cilj pripeljati le enega igralca, ali sestaviti enakovredno moštvo, s katerim lahko dosežemo željene cilje. Ljudje prevečkrat mislijo, da en igralec predstavlja celoten klub. Seveda je tudi City v preteklosti v igralce investiral ogromno denarja, a mislim, da je jasno, da je glavni cilj našega projekta uravnoteženo moštvo in razvijanje lastne akademije,” je zanimivo razmišljal Fernandinho.

Ena izmed boljših investicij kluba, ki ga vodi Pep Guardiola, je zagotovo nakup mladega Gabriela Jesusa, za katerega so sinjemodri lani odšteli le 27 milijonov funtov.

Ob pogledu na trenutno stanje na tržišču, pa ne le prestop Neymarja, ampak tudi ob prestopih v Angliji, vidimo, da je bil Gabriel ob upoštevanju njegovih iger zelo poceni,” je še dodal Fernandinho.

Manchester City je sicer v letošnji sezoni v izvrstni formi, saj so sinjemodri drugi reprezentančni premor pričakali na vrhu razpredelnice. V 8. krogu jih čaka domača tekma proti Stoku. Obračun, ki je na sporedu 14. oktobra ob 16.00, si boste lahko ogledali tudi na kanalih televizije Sportklub.