Sergio Agüero – stroj za zadetke

Stu Forster, Getty Images Sport

Manchester City je po prihodu arabskih lastnikov poskrbel za kar nekaj zgrešenih nakupov, a med njimi zagotovo ni Sergia Agüera, ki je postal najboljši strelec v zgodovini kluba.

Richard Heathcote, Getty Images Sport

Že pred njegovim prihodom v Premier ligo je večkrat dokazal, da v sebi skriva ubijalski instinkt za doseganje zadetkov. V majici sinje-modrih pa se dokončno utrdil med najboljšimi napadalci na svetu. Sergio Agüero je v sredo proti Napoliju postal še najboljši strelec Manchester Cityja v zgodovini (178), ko je na večni lestvici prehitel Erica Brooka (178).

V Premier ligi je za 129 zadetkov potreboval 188 nastopov. V prejšnji sezoni je imel nemalo težav pa sezono vseeno končal s 33 zadekti na 45 nastopih v vseh tekmovanjih. V petih od šestih sezon pri Cityju je zabil vsaj 20 zadetkov in ni brez razloga igralec, ki ga je na Otoku najtežje zaustaviti. Njegov najpomembnejši gol v sinje-modrem dresu še vedno ostaja tisti proti QPR-ju, ko je za naslov prvaka zadel v sodnikovem podaljšku.

Da je postal najboljši strelec kluba, je potreboval 264 tekem. Zdaj drugi Brook je za zadetek manj odigral 494 tekem, še bolj impozanten podatek pa je, da je zabil 30. od 31. ekip, s katerimi se je srečal v Premier ligi. Med angleško elito ni zabil zgolj Boltonu, le legendarni Alan Shearer pa je v Premier ligi hitreje prišel do okrogle stotice.