Adebayor: Rosickega si lahko poškodoval z besedami

Premier Liga 20. Nov 201717:54 > 18:05
Julian Finney, Getty Images

Nekdanji reprezentant Toga in član številnih moštev v premier ligi Emmanuel Adebayor, je za "So foot" govoril o obdobju, ko je igral za Arsenal in izstrelil zanimivo opazko na račun svojega nekdanje soigralca.

Emmanuel Adebayor je pri Arsenalu prebil tri sezone, v klub iz Londona pa je prišel iz Monaca. V tem obdobju topničarji niso osvojili niti enega naslova, ni jim pomagalo niti, da je bil Adebayor v sezoni 2007/2008 drugi strelec v sezoni, potem ko je dosegel 24 golov, pred njim pa je bil le Cristiano Ronaldo, ki je takrat branil barve Manchester Uniteda. 

“Bil sem najboljši nogometaš v moštvu, navzlic dejstvu, da sem takrat premogel le 73 kilogramov telesne teže. Chelsea je imel Essiena in Balacka v sredini, kaj pa mi? Mi smo imeli Tomaša Rosickega. Nejmu je človek rekel ‘kako si’, pa je že ležal na tleh poškodvan in bil kasneje odsoten dva meseca in pol,” je dejal Adebayor.

Po Arsenalu je reprezentant Toga igral še za Manchester City, Real Madrid, Tottenham, Crystal Palace, trenutno pa brani barve moštva Istanbul Bašakšehir.

Za “So Foot” je Adebayor govoril tudi o tem, da je tekom kariere trpel pod pritiskom družine in prijateljev in bil na robu samomora.

https://twitter.com/101greatgoals/status/932595757005275136