Clattenburg: Ničesar ne obžalujem, čeprav so mi grozili

Premier Liga 5. Dec 201717:06 > 17:28
Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Angleški sodnik Mark Clattenburg je v pogovoru za Sky Sports dejal, da nikoli ni obžaloval odločitev, ki jih je maja 2016 sprejel na tekmi med Chelseajem in Tottenhamom. Spursi so takrat zapravili možnosti za naslov.

Mark Clattenburg je v ponedeljek izjavil, da je v končnici sezone 2015/16 na tekmi med Tottenhamom in Chelseajem “dopustil samouničenje Tottenhama”, saj ni želel biti obsojen, da je Spurse oškodoval za naslov, ki ga je na koncu osvojil Leicester.

Sodnik, ki je trenutno na čelu sodniške organizacije v Savdski Arabiji, je dejal, da bi lahko na tekmi, ki se je končala z 2:2, izključil katerega izmed nogometašev Tottenhama. Spursom je na tisti tekmi pokazal kar 12 rumenih kartonov, tekmo pa so zaznamovali ostri prekrški in kar nekaj vročih trenutkov.

Veliko sodnikov se odloči, da ne želijo biti v središču pozornosti. Če bi takrat izključil tri nogometaše Tottenhama, bi me cel svet obtožil, da sem Tottenhamu ukradel naslov. To je odlika, ki jo vrhunski sodnik mora imeti. Vse mora biti seveda v skladu s pravili, a mnogi ljudje tega vseeno ne razumejo,” je razlagal Clattenburg.

42-letnik je v pogovoru razkril, da je ob kritikah za svoje delo velikokrat prejel tudi grožnje.

Po vseh izkušnjah zdaj lažje razumem, zakaj ljudje ne želijo postati sodniki. Že 13 let prejemam grožnje. Ko ste sodnik v Premier ligi, se morate zavedati, da boste razjezili veliko ljudi, nekatere ekipe bodo nezadovoljne. Sodniki še leta po dogodkih ne smejo govoriti v javnosti. Sam se trudim in izobražujem ljudi, da bi te stvari razumeli. Res je, nekatere stvari so vzete iz konteksta, v svoji karieri pa bi lahko nekajkrat odreagiral drugače,” je še dodal Clattenburg in zaključil: “Ne obžalujem dogodkov na omenjeni tekmi. Uživla sem v srečanju. Zelenico sem zapustil z dvignjeno glavo, saj sem vedel, da nisem vplival na rezultat. To pa je tudi najbolj pomembno.