Ob 20:55 na SK 1: Lahko Everton znova šokira Anfield?

Getty Images

Čeprav ta konec tedna ni tekem v Premier ligi, to ne pomeni, da bodo na Otoku mirovali, saj nas čakajo tekme 3. kroga Pokala FA. Liverpool v velikem mestnem derbiju že nocoj gosti Everton (ob 20:55 v živo na SK 1).

Na zadnjem Merseyside derbiju je Everton na Anfieldu vzel točko, čeprav je bil Liverpool v nasprotju z mestnimi tekmeci v odlični formi. Redsi so tudi tokrat v vlogi favorita, a jasno je, da na takšnih obračunih trenutna forma ni vedno odločilnega pomena.

Vem, da trenerji občasno kalkulirajo v tem tekmovanju, vendar mi tega ne bomo naredili. Evertonu se bomo zoperstavili z najmočnejšo postavo. Vemo, da smo domačini, toda to je pokal, povsem drugačno tekmovanje. Igra se samo ena tekma, proti našemu velikemu rivalu in mislim, da dejstvo, da igramo doma, ne bo odločilno,” je prepričan Jurgen Klopp, ki se bo moral znajti brez prvega strelca Mohameda Salaha. Egipčan je lažje poškodovan in je odpotoval v Gano na podelitev nagrad za najboljšega igralca na črnem kontinentu.

Everton je na zadnjih štirih obračunih vzel le dve točki, vseeno pa igra veliko boljši nogomet kot na začetku sezone in ima, kar je najpomembnejše, dovolj kvalitetno ekipo, da lahko premaga vsakogar. “Prvenstvo je vedno prioriteta, toda tudi tukaj želimo priti čim dlje in ga morda tudi osvojiti, če bo priložnost. Takoj nas čaka mestni tekmec in verjemite, da je to posebna tekma, v katero gremo brez preračunavanja. Obe ekipi bosta igrali na zmago, saj remi absolutno nikomur ne odgovarja. Dobro poznam statistiko Liverpoola in vem, v kakšni formi je, toda statitistika je pred derbijem nepombmena,” se nadeja trener Evertona Sam Allardyce.

Ob 21:00 na SK HD sledi še obračun med Manchester Unitedom in Derby Countyjem.