V letu 2016 je največ zaslužil Manchester United

Premier Liga 17. Jan 201817:44 > 17:45
Dan Mullan, Getty Images Sport

UEFA je pripravila podrobno finančno poročilo za leto 2016, v katerem je angleški velikan Manchester United po višini prihodkov krepko prekosil španska titana Barcelono in Real iz Madrida.

UEFA je pripravila podrobno poročilo, v katerem je analizirala celotno finančno sliko evropskega nogometa in postregla s številnimi zanimivimi podatki. Podatki zajemajo finančno leto 2016, ti pa so razodeli, da je v omenjenem obdobju največ zaslužil angleški velikan Manchester United, in sicer kar 689 milijonov evrov. Rdeči vragi, ki so vrh zasedli navkljub temu,da v ligi prvakov v zadnjih letih ne igrajo vidne vloge, so za seboj pustili oba španska velikana Barcelono in Real Madrid, ki sta v istem obdobju zaslužila 620 milijonov evrov.

V letu 2016 so mejo pol milijarde evrov presegli še trije klubi in sicer Bayern iz Munchna, Manchester City in Paris Saint Germain.

Podatki so razkrili, da svoje tekme še naprej najbolje trži londonski Arsenal, ki je na račun prodaje vstopnic oziroma ostalih storitev na dan tekme zaslužil kar 135 milijonov evrov, kar je tri milijone evrov več kot Real Madrid in štiri milijone evrov več kot Manchester United.

Študija je tudi podkrepila domneve, da daleč najbolje v povprečju zaslužijo nogometaši, ki nastopajo v angleški Premier League. V povprečju vsak klub v Premier League za plače igralcev nameni 153.9 milijona evrov, kar je več kot dvakrat več od nemške Bundeslige, v kateri klubi v povprečju svojim igralcem plačujejo 75.3 milijona evrov.

Med klubi daleč najbolj izstopa Barcelona, ki je leta 2016 svojim igralcem plačala 372 milijonov evrov, drugi največ je za igralce zapravil Manchester United (321 milijonov evrov), tretji pa Real Madrid in sicer 307 milijonov evrov.