Barton: "Polovica vseh nogometašev igra športne stave"

Premier Liga 23. Jan 201814:02 > 14:21
Clive Brunskill, Getty Images Sport

Nogometaš Joey Barton, je mnenja, da športne stave vplačuje približno "polovica profesionalnih nogometašev". Nazadnje je nosil dres angleškega premierligaša Burnleya.

Bartonbo nogomet spet lahko igral od 1. junija dalje, ko mu poteče suspenz zaradi igranja športnih stav.Vezista, ki je napolnil že 35 pomladi, so namreč zalotili pri vplačevanju športnih stav ter mu dokazali, da je v desetih letih odigral več kot 1260 stav.

V pogovoru zabritansko televizijo BBC je Barton, ki je pred Burnleyem v preteklosti nosil dres Rangersov, Marseillea, QPR-ja, Newcastle Uniteda in Manchester Citya, razkril, da je igranje športnih stav zelo razširjeno tudi med igralci najmočnejših nogometnih lig.

Getty Images/Lynne Cameron

Če bi izvedeli, kdo vse stavi, bi izločili pol lige. To je del naše kulture,” je priznal Barton, ki je bil od stav odvisen. Priznal je, da je v 12 letih vplačal več kot 15.000 stav!

A ko govori o stavah, ki so za profesionalne nogometaše v Angliji prepovedane, Barton opozarja na razliko med vplačevanjem stav in nameščanjem tekem. Ob tem pa je Angleški nogometni zvezi (FA) očital še, kako lahko zveza moralizira, ko pa ima (oziroma je imela do lanskega leta) tudi sama za sponzorja stavnico Ladbrokes.