Motivacija za Özila: Nova pogodba za 350.000 na teden

Premier Liga 31. Jan 201811:49 > 12:05
Michael Regan, Getty Images Sport

Nemški reprezentant Mesut Özil, ki mu pogodba z Arsenalom poteče v roku enega leta, je podpisal novo pogodbo s klubom iz Emiratesa, poročajo nemški mediji.

Od začetka letošnje sezone so navijači Arsenala na trnih zaradi dveh nogometašev, ki bi se jima po koncu sezone iztekla pogodba pri Arsenalu, kjer sta nosilca igre. Saga okoli Alexisa Sancheza se je končala z odhodom čilenskega nogometaša v vrste Manchester Uniteda, drugi nosilec Mesut Özil pa bi klub tudi lahko zapustil, a je sprejel novo, bogato ponudba. 

Kot poročajo nemški mediji je Mesut Özil pri svojih 29 letih podpisal novo pogodbo z Arsenalom. V klub je kot zadnji prišel Pierre-Emerick Aubameyang in zdaj se je uprava povsem posvetila nemškemu nogometašu. Vodilni možje Arsenala mu bodo v novi pogodbi ponudili kar 350 tisoč funtov visoko tedensko plačo do leta 2021, tako da bosta skupaj z Aubameyangom daleč najbolje plačana nogometaša moštva.

Do zdaj se je veliko govorilo tudi o odhodu Nemca, največkrat se je omenjal Manchester United. To se je močno odražalo tudi na igri kreativnega nogometaša, ki je na zelenici pogosto izgledal nezainteresirano in izgubljeno. Ozil je v letošnji sezoni dosegel štiri zadetke in šest asistenc, kar ni povsem po pričakovanjih navijačev Arsenala.