Vidić razkril razlog za težave Smallinga in Jonesa

Premier Liga 9. Mar 201812:22 > 12:48
Alex Livesey, Getty Images Sport

Nekdanji kapetan Manchester Uniteda Nemanja Vidić se je v športnem centru Angleške nogometne zveze (FA) v sklopu Uefinega seminarja za pridobitev trenerske Pro licence podružil tudi z novinarji in pokomentiral trenutno stanje v obrambnih vrstah rdečih vragov.

Nemanja Vidić je pred časom v paru z Riom Ferdinandom tvoril sanjski branilski par Manchester Uniteda. V teh časih je na klopi rdečih vragov še vedno sedel legendarni sir Alex Ferguson, ki se je že leta 2010 zavedal, da bo United težko našel zamenjavi za odlična branilca. Škot je tako pred osmimi leti v klub pripeljal Phila Jonesa in Chrisa Smallinga, takrat mlada in zelo nadarjena branilca. Oba sta do danes sicer pokazala kar nekaj odličnih predstav, a nikoli nista povsem upravičila visokih pričakovanj.

Po mnenju Vidića je glavno težavo predstavljalo dejstvo, da Jones in Smalling nista imela dovolj časa, da bi se lahko učila od izkušenejših, saj sta bila tako srbski branilec kot njegov partner v obrambi velikokrat poškodovana. Jones in Smalling sta tako zelo hitro postala člana začetne enajsterice, Vidić pa je prepričan, da bi bilo za oba veliko bolj koristno, če bi takrat igrala v paru z nekom, ki je bil že nekoliko bolj izkušen.

Smalling in Jones bi zagotovo bolj napredovala, če bi na začetku ob sebi imela izkušenejšega soigralca. To ne bi pomagalo zgolj pri njunih igrah. Če bi Jones pri 24 letih igral z nekom, ki bi jih takrat imel 34, bi starejši igralec bil tisti, ki bi lahko večkrat prevzel odgovornost. Če si nekdo želi napredovati, se mora v svoji koži počutiti dobro. Če tega občutka ni, začnete razmišljati o nepomembnih stvareh, ki vplivajo na igro. To jima zagotovo ni pomagalo. Ko mlad igralec stori napako, potrebuje še več podpore,” je dejal Vidić.

Ian Walton, Getty Images Sport