Wenger po koncu sezone zapušča Arsenal

Premier Liga 20. Apr 201810:51 > 11:11
Arsene Wenger (Foto: Charlie Crowhurst, Getty Images Sport)

Kot je sprva poročal BBC, kasneje pa so novico potrdili tudi na Emiratesu, bo menedžer Arsenala Arsene Wenger po koncu sezone po dolgih 22 letih zapustil klop londonskega kluba.

Po skrbnem razmisleku in posvetovanju v klubu sem začutil, da je pravi čas, da odidem ob koncu sezone. Hvaležen sem za privilegij, da sem ta klub vodil tako dolgo. Ekipo sem vodil z veliko predanostjo in integriteto, želim se zahvaliti igralcem, strokovnemu štabu, direktorjem in navijačem, ki so naredili klub tako poseben. Pozivam navijače, da ostanejo ob ekipi, da bi se sezona končala v velikem stilu. Vsi, ki imajo radi Arsenal, sporočam, da še naprej negujejo vrednosti, ki jih spoštuje klub. Vedno boste imeli mojo ljubezen in podporo,” je ob napovedanem slovesu ob koncu sezone sporočil Arsene Wenger, trener z daleč najdaljšim stažem v Premier ligi.

Francoz je Londončane prevzel 1. oktobra leta 1996 in klub popeljal do treh naslovov angleškega prvaka, sedemkrat je osvojil FA-pokal in Community Shield, Arsenal je pod njegovim vodstvom med letoma 2001 in 2017 kar 17-krat zapored zaigral v ligi prvakov.

Izjemen niz se je končal v lanski sezoni, Arsenal si tudi letos ne bo zagotovil nastopa v ligi prvakov prek prvenstva, lahko pa se tja uvrsti v primeru zmage v evropski ligi, kjer ga v polfinalu čaka madridski Atletico.

Wenger ima pogodbo z Arsenalom sklenjeno tudi za prihodnjo sezono, vendar se je odločil, da bo s klopi odšel že po letošnji sezoni.