Trener Swanseaja: "Pripravljeni na žur, Pep je 'bog'!"

Nathan Stirk, Getty Images Sport

Ekipo Swanseaja na Etihadu čaka tekma z Manchester Citya, na kateri bodo gostje proslavljali naslov angleških prvakov, trener labodov Carlos Carvalhal pa je ob tej priložnosti izrekel nekaj pohvalnih besed na račun Pepa Guardiole.

Po tem, ko so v prejšnjem krogu matematično osvojili naslov v Premier League, bo Swansea City na stadionu Etihad pripravil špalir prvaku Manchester Cityju.

Pripravljeni smo na žur! To bo ena izmed najtežjih tekem sezone, a sem vseeno vesel. Mislim, da smo vsi skupaj presrečni, ker delujemo v časih, ko sta trenerja v ligi Pep Guardiola in Jose Mourinho, evropskemu nogometu pa vladata Leo Messi in Cristiano Ronaldo. To so bogovi nogometa, izjemno je sploh biti v njihovi bližini,” je bil poln hvale na račun nasprotnika Carvalhal ter dodal:

“Pep je eden izmed tistih, ki bodo za vedno zapisani v zgodovino nogometa. Ljudje so dvomili vanj, a je pokazal, da lahko lep nogomet tudi zmaguje in to v različnih ligah – v Barceloni, v Bayernu, sedaj v Cityu. Angleški nogomet je bil zanj preizkušnja, ki jo je prestal s svojo filozofijo.”

Tekmo Citya in Swanseaja si boste jutri ob 17.30 uri lahko ogledali v neposrednem prenosu na programih televizije Sportklub (SK1).