Fellaini: Pomemben sem, zato sem vreden 50 milijonov

Premier Liga 2. Maj 201819:11 > 19:12
Clive Mason, Getty Images

Vezist moštva Manchester United Marouane Fellaini še vedno ni podaljšal pogodbe z rdečimi vragi, po poročanju otoških medijev pa je razlog nezadovoljstvo s ponujeno tedensko plačo, ki znaša 140.000 funtov.

Marouane Fellaini in Manchester United se že dlje časa dogovarjata o podaljšanju pogodbe, visokoraslemu vezistu pa ta poteče ob koncu letošnje sezone. Želja za podaljšanje pogodbe je obojestranska, zataknilo pa se je pri višini tedenske plače.

“Lani sem odšel do trenerja in mu dejal, da si želim novo pogodbo. Kasneje smo imeli še en sestanek, a jaz nisem oseba, ki bi desetkrat prosila za eno stvar. Medtem sem postal zelo pomemben člen ekipe, danes pa pomembni nogometaši stanejo 50 milijonov evrov. Ljudje v klubu vedo, da so naredili napako, ko mi niso ponudili nove pogodbe,” je dejal Fellaini. 

Otoški mediji poročajo, da je bila Fellainiju ponujena tedenska plača v višini 140.000 funtov, belgijski reprezentant pa zahteva precej več in pri tem jasno navedel razlog: “Po izjavi Joseja Mourinha, da me želi zadržati, se nahajam v dobri pogajalski poziciji. Dobro poznam soigralce in člane strokovnega štaba, vem tudi, da me zelo cenijo. Vsi vedo, da imam pomembno vlogo v moštvu in da z mano lahko računajo tudi na trofeje v naslednjih sezonah. Imam 30 let, pogodba mi poteče in zato se dogovarjam z Unitedom. Obenem pa je kar nekaj klubov izkazalo zanimanje zame. Jaz ne bi imel težav niti z življenjem na Kitajskem. Rad raziskujem svet in drugačne kulture.”

Belgijec je na Old Trafford prišel leta 2013 iz Evertona za 32 milijonov funtov. 

https://twitter.com/UnitedStandMUFC/status/991624500138659841