Mourinho: Vam je zdaj jasno, zakaj vedno Lukaku?

Clive Mason, Getty Images

Strateg Manchester Uniteda Jose Mourinho je bil po porazu v 36. krogu Premier lige proti Brightonu (1:0) zelo razočaran nad svojimi napadalci.

Rdeči vragi so obračun proti Brightonu odigrali brez najboljšega strelca Romeluja Lukakuja, kar se je še kako poznalo. United je v napadu igral z Marcusom Rashfordom, Anthonyjem Martialom in Juanom Mato, trojica  pa nikakor ni uspela ogroziti vrat galebov.

V zadnjih 10 mesecih ste me vselej spraševali zakaj vedno Lukaku, zakaj vedno ta igralec? Upam, da zdaj poznate odgovor na svoja vprašanja,” je po tekmi dejal vidno nezadovoljni Jose Mourinho.

Brighton si je z zmago proti Manchester Unitedu dva kroga pred koncem zagotovil obstanek v Premier ligi, za ta dosežek pa jim je čestital tudi karizmatični Portugalec.

Nogomet je upravičeno nagradil igralce Brightona. Spoprijeli so se z velikim izzivom, dali vse od sebe, premagali so nas tudi po obnašanju. Ni mi uspelo prepričati varovancev, da je boj za drugo mesto zelo pomemben za našo prihodnost. V zadnjih dveh tekmah potrebujemo štiri točke, da ostanem na tem položaju,” je sklenil Mourinho.

United ima po 36. krogih 77 točk, tretji je Liverpool z 72, četrti Tottenham pa ima ob tekmi manj 71 točk.