Rui Patricio presenetil: Prihaja v Wolverhampton

Premier Liga 18. Jun 201819:00 > 19:14
Twitter

Rui Patricio, ki je ob koncu letošnje sezone prekinil pogodbo s Sportingom, ki razpada naj bi postal novi vratar Wolverhamptona, ki si je letos izboril vrnitev v Premier League.

Med tem, ko Sporting iz Lizbone razpada po incidentu med navijači in igralci (vmes naj bi bil vpleten tudi precednik kluba) si nekdanji igralci iščejo nove delodajalce. Sindikat nogometašev na Portugalskem je potrdil, da je zaradi napada navijačev kar sedem igralcev prekinilo pogodbe. Za to potezo so se odločili Gelson Martins, Rui Patricio, William Carvalho in Bruno Fernandes, ki tudi branijo barve Portugalske na SP v Rusiji. Odšli naj bi tudi DanielPodence, Ruben Ribeiro in Bas Dost, ki je kraljeval v napadu.

S svojo izbiro novega kluba pa je presenetil predvsem vratar Rui Patricio, ki vselej blesti med vratnicama. Na EP 2016, ko je postal evropski prvak je bil izbran tudi za najboljšega vratarja turnirja se sedaj seli v Anglijo. Wolverhampton je njegov naslednji klub, ki se je ravno letos vrnil nazaj v Premier League.

Za marsikoga čudna odločitev, glede na to, da se je zanj zanimal Napoli, vendar v ozadju vsega skupaj je njegov agent Jorge Mendes.