URADNO: Fellaini ostaja rdeči vrag

Premier Liga 29. Jun 201815:25 > 15:34
Shaun Botterill/Getty Images

Manchester United je podaljšal sodelovanje z belgijskim reprezentantom Marouanom Fellainijem, ki bo na Old Traffordu igral še vsaj dve sezoni.

Marouane Fellaini je zagotovo nogometaš okrog katerega se pogosto krešejo mnenja. Marsikateri navijač rdečih vragov je bil v zadnjih sezonah besen na Belgijca, ki si je velikokrat privoščil kakšno napako, ob enem pa je Fellaini velikokrat poskrbel tudi za norijo na tribunah. Navijači zagotovo ne bodo nikoli pozabili zmagovitega zadetka v 90. minuti proti Arsenalu, ko je Belgijec poskrbel za zmago na zadnji tekmi Arsena Wengerja na Old Traffordu.

Vezist v zadnji sezoni ni veliko igral, v Premier ligi je tako zbral le 16 tekem. Prav zaradi tega se je v zadnjem času vse pogosteje govorilo, da bo Fellaini poleti zamenjal klubske barve. Na koncu je Jose Mourinho uspel prepričati visokoraslega Fellainija, da ostane na Old Traffordu.

Rad bi se predvsem zahvalil Joseju, ki je vselej verjel vame,” je ob podpisu nove pogodbe dejal Fellaini, Mourinho pa je pristavil: “Srečen sem, ker Marouane ostaja pri nas. Vedno sem verjel, da si želi ostati.

Fellaini, ki je v United prišel iz Evertona, je imel na mizi kar nekaj zanimivih ponudb. Najbolj zagret je bil AC Milan, ki pa bo zdaj prisiljen poiskati drugo rešitev.