Juventusova okrepitev Can v dobrih odnosih s Kloppom

Getty images/Jan Kruger

Bivši zvezni igralec Liverpoola Emre Can je prosil Jurgena Kloppa, naj mu zaželi srečo v Juventusu kljub temu, da zapušča Anfield in Kloppov ambiciozni načrt.

Nemški reprezentant Emre Can po štirih letih zapušča Anfield kot prost igralec po izteku pogodbe to poletje. Pridružil se je Juventusu skupaj z petkratnim prejemnikom Zlate žoge Cristianom Ronaldom.

“Moj odnos s Kloppom je bil vedno dober. Zaželel mi je vse najboljše, ko sem mu povedal, da odhajam,” je povedal Can.

Za BBC je Nemec turških korenin dejal, da je že samo misel igrati ob Cristianu Ronaldu ‘neverjetna’, Juventusov ‘veliki projekt’ v naslednji sezoni pa je osvojiti naslov v Ligi prvakov.

Can je za Liverpool dosegel 14 golov v 167 tekmah po prihodu iz Brendan Rodgersa za 9.75 milijonov funtov leta 2014. V njegovi zadnji sezoni na Anfieldu je kljub temu dobil precej priložnosti za igro – odigral je vsega 28 premierligaških tekem.

“Ni veliko menedžerjev, ki bi igralcu pred iztekom pogodbe dovolili toliko igrati,” je hvaležno dejal o Kloppu Can. “A vedno sem dal od sebe vse. Vedno sem želel pomagati ekipi. To je tudi on videl. Zato je verjel vame.”