Everton misli resno: Čerišev pred vrati

Premier Liga 1. Avg 20184:49 > 4:55
Laurence Griffiths/Getty Images

Denis Čerišev do začetka prihajajoče sezone zagotovo ne bo ostal v vrstah Villareala, ker navkljub odličnim igram na SP v Rusiji ni v načrtih glavnega trenerja. Zato je v akcijo stopil trener Evertona Marco Silva, ki ruskega reprezentanta želi pripeljati na Godison Park.

Domače Svetovno prvenstvo je Denis Čerišev začel na klopi, a je hitro postal eden glavnih nogometašev, ko se je poškodoval Alan Džagojev v prvi tekmi mundiala proti Savdski Arabiji. Že v prvi tekmi, ko je na zelenico prišel kot menjava je zatresel mrežo nasprotnika, skupno pa je na prvenstvu dosegel štiri zadetke za rusko reprezentanco, vključno z neverjetnim zadetkom proti Hrvaški. 

Čerišev je nekdanji nogometaš madridskega Reala, tudi zdaj pa ni v prvem planu trenerja Villareala Javija Calleje, zato bo sporazumna prekinitev pogodbe bržčas naslednji korak. Na drugi strani pa je trener Evertona Marco Silva, ki v svoje vrste želi pripeljati Čeriševa, potem ko je na Goodison Park že pripeljal Richarlisona in Lucasa Digna.

Ima pa Marco Silva velikopotezne načrte pred zaključkom prestopnega roka v premier ligi (10. avgust, takrat, ko se začne sezona), saj želi v svoje vrste pripeljati še enega obrambnega nogometaša, vezista in napadalca.