Prodajal je sladoled, delal na polju, živel pri stricu

Laurence Griffiths, Getty Images

Nogometaš Evertona Richarlison se je spomnil težkih časov, ki jih je preživljal na začetku svoje kariere.

Mladi Brazilec (21) je Everton okrepil letos poleti, ko so karamele zanj Watfordu odštele kar 40 milijonov evrov. Richarlison je takoj dokazal, da bo velika okrepitev za modre iz Liverpoola, z dobro formo pa si je priigral tudi vpoklic v reprezentanco Brazilije. Na debiju v članski vrsti je proti Salvadorju dosegel dva gola.

Ko sem prejel vpoklic v reprezentanco, sem bil doma in igral videoigre. Bilo je neverjetno. Vse se mi zdi nerealno, živim sanje, ki sem jih imel kot otrok. Vselej sem želel igral v Premier ligi in zabijati gole. Še vedno se nisem privadil na vse skupaj,” je za AS povedal Richarlison.

Lahko bi rekli, da Richarlison živi sanjsko življenje, a Brazilec je za to trdo delal. Njegova življenjska zgodba namreč razkrije, da je odraščal v težavnih razmerah.

Na začetku članske kariere sem bil zelo blizu temu, da preneham z igranjem nogometa. Na rokah nimam dovolj prstov, da bi preštel koliko klubov me je zavrnilo. Na koncu mi je ostalo ravno dovolj denarja, da sem odšel še na eni preizkušnjo. Če ne bi uspel, se ne bi mogel vrniti domov, saj je bil dom oddaljen kar 600 kilometrov. Tistega jutra sem dal od sebe vse in uspel,” dodaja Richarlison.

Sijajni napadalec, ki se je rodil v Novi Venecii, je priznal, da odraščanje v malem brazilskem mestu ni bilo enostavno.

Družinska situacija je bila takšna, da sem moral živeti pri stricu. Bil je bližje mestu, kjer sem treniral. Nisem imel denarja za avtobus, za zaslužek sem na ulici prodajal sladice in sladoled. Delal sem na polju in tako pomagal svoji družini. Vselej se jim bom skušal oddolžiti za vse kar so storili zame, saj so prav oni glavni razlog za moj uspeh v nogometu.

Richarlison je imel vse življenje dva vzornika v družini in enega, ki ga je navduševal na nogometnih zelenicah.

Moja vzornika sta bila oče in stric. Igrala sta nogomet, na regionalnem nivoju in bila dobra. Od njiju sem se veliko naučil. Kar se tiče profesionalnih nogometašev, pa me je najbolj navduševal Ronaldo. Še vedno pred vsako tekmo gledam njegove posnetke. Bil sem navdušen, ko se je ponudila možnost, da ga spoznam v živo,” je zaključil Richarlison.

Brazilski nogometaš je kariero začel pri klubu America Mineiro, nato pa pred odhodom v Evropo zaigral še za Fluminense.