John Terry v pokoj, da bi postal pomočnik Henryja

Clive Mason, Getty Images Sport

Legendarni angleški branilec John Terry je sporočil, da končuje svojo bogato športno pot. Angleški mediji poročajo, da se seli na trenersko klop, kjer bo združil moči s Thierryjem Hernyjem.

Thierry Herny naj bi že kmalu postal novi menedžer Aston Ville, pri vodenju pa mu bo pomagal John Terry. Legendarni vezist Chelseaja je novico o koncu športne poti objavil na družabnih omrežjih: “Po 23 neverjetnih letih kot nogometaš sem se odločil, da je sedaj pravi čas, da odidem v pokoj.”

Terry se je ob tem zahvalil družini, navijačem, trenerjem, prijateljem in soigralcem, hkrati pa izpostavil, da je bila njegova najboljša odločitev v življenju, ko je podpisal za Chelsea.

Moja klubska kariere in srce bosta za vedno pripadla Chelseaju, vendar sem hvaležen tudi za posojo Nottingham Forrestu leta 1999, kar je bilo zelo pomembno za moj igralski razvoj. Velika zahvala tudi Aston Villii, ki mi je ponudila priložnost, da igram v tako velikem klubu in sem kapetan ekipe v sezoni 2017/18. Veselim se naslednjega poglavja v svojem življenju in izzivov, ki sledijo,” je zaključil Terry.

Terry je s Chelseajem osvojil pet naslovo v Premie ligi in Pokalu FA, najboljši pa je bil tudi v Ligi prvakov in Evropski ligi.