Pred 12. krogom PL: Manchester v pričakovanju

Getty Images

Zadnji krog pred reprezentančnim odmorom je vedno nepredvidljiv. Največje presenečenje bi se lahko zgodilo šele na velikem manchesterskem derbiju.

A je tretja zaporedna zmaga Manchester Uniteda malo verjetna. Najbolj pričakovano je prvi trenersko prisilno slovo v letošnjem prvenstvu. Fulhamov poraz na Anfieldu je praktično neizbežen.

V Cardiffu kot gost nastopi Brighton. Otvoritveno srečanje tega 12. kroga bi lahko postreglo z zanimivo dinamiko. Brighton bo že zdaj upešanega novinca v ligi napadel. To pa ni običajen delovni načrt ekipe, ki svoje uspehe kuje predvsem iz protinapadov. Drugo taktično poglavje tega spopada bodo nevarnosti za domače po prekinitvah. Toda tudi v tem statističnem poglavju, kljub revni točkovni beri in štiriindvajsetih prejetih zadetkih, Cardiff ni najslabši. Petkrat so bili Cardiffovci premagani bodisi po nasprotnikovem predložku bodisi iz prostih strelov.

Leicester bo doma gostil Burnley. To bo prvo domače srečanje za nesrečen klub, ki je pred dvema tednoma tragično izgubil svojega lastnika. Bournemouth bo poskušal popraviti vtis po nerodnem domačem porazu proti Manchester Unitedu. Zdaj je na poti v Newcastle, ki ga je nedvomno močno ohrabrila njihova prva letošnja zmaga priborjena pred tednom.

Zanimiv bo tudi obračun med Southamptonom in Watfordom. Še bolj pa Tottenhamov naskok na Crystal Palace. Slednji so nazadnje sicer izgubili, toda pred tem so proti Arsenalu vendarle pokazali več tekmovalne ostrine, saj so slavnemu mestnemu tekmecu odšipnili točko. Tottenham si na Selhurst Parku prav gotovo zelo želi biti boljši od svojega soseda iz severa prestolnice, torej od Arsenala. Londonske fore, pač.

Fulham v Liverpoolu najbrž nima možnosti. Še posebej zato, ker je tokratne domačine v torek šokiralo in prestrašilo vzdušje v Beogradu. Trener zadnjeuvrščenega Fulhama Slaviša Jokanović – nedkanji Partizanovec, ne Zvezdaš – je tudi na stavnicah najvišje, ko gre za rubriko “kdo bo odstavljen prvi”.

Chelsea se bo moral proti vse bolj razpoloženemu Evertonu tudi zelo naprezati, sicer od novega uspešnega izida ne bo nič. V ekipo se bo dokončno vrnil pred dnevi poškodovani Eden Hazard.

Po dveh remijih – enem veličastnem in enem precej mizernem – bo brez odlašanj na novo zmago jurišal Arsenal. Wolverhampton je po treh zaporednih porazih zelo premagljiv – a le na papirju.

V nedeljo ob 17:00 pa grandiozni manchesterski derbi. United je po drugi zaporedni presenetljivi zmagi (v Bournemouthu in v Torinu) pripravljen bolje kot pa bi bil mesecem ali dvema. Bolje? Vsaj psihično. Taktika Joseja Mourinha je še vedno bleda. Toda City je tako odličnjaški, da tu napovedovalskih dilem ne bi smelo biti. Še več. Naslovi kot “City končno zablokiral Unitedov zmagovalni niz”, bi navijače sinjemodrih spravljali v nasmeh še dolgo, dolgo.

Martinovanje bo čudovito.