Özil zaradi ljubezni do Arsenala zavračal nore ponudbe

Premier Liga 14. Nov 201813:24 > 13:59
Getty Images/ Julian Finney

Agent Mesuta Özila Erkut Sogut je dejal, da za nemškega napadalnega vezista denar ne predstavlja odločilnega faktorja pri menjavah moštev in da je tudi zaradi tega v dresu Arsenala zavrnil številne nesramno bogate ponudbe za njegove usluge.

Mesut Özil je sicer najbolje plačani nogometaš v zgodovini Arsenala, po poročanjih angleških medijev ima 30-letni Nemec tedensko plačo, ki znaša okoli 400.00 evrov, kar pomeni, da letno zasluži okoli 21 milijonov. 

Evening Standard pa je poročal, da bi lahko nekdanji svetovni prvak z Nemčijo v Aziji dobil pogodbo, ki bi mu nanesla kar 60 milijonov na leto, a je ponudbo zavrnil, kar je potrdil tudi agent Özila: “Imeli smo neverjetne ponudbe, zares so bile nore. A za Mesuta denar ni odlčilen faktor,” je dejal Erkut Sogut

Na koncu se je Özil odločil, da zavrne azijske milijone in podaljša pogodbo s topničarji.

“Odločil se je s srcem. Lahko bi odšel v drug klub, a Mesut ljubi Arsenal. Odločitev sem v celoti prepustil njemu, on pa mi je rekel, da je London njegov dom in da želi biti tu. Seveda je denar pomemben, a ljudje morajo vedeti, da so nogometne sposobnosti le delček pogajanj, pomemben je tudi marketinški vpliv. Mesut ima velik vpliv v Premier ligi, obenem je njegov dres najbolj prodajan izmed vseh v klubu. To so informacije, ki nam koristijo pri pogajanjih, saj klubi služijo resen denar s temi osebnostmi,” je še dodal njegov agent.