Eriksen odrešenik! Danec zadel v 91. minuti

Premier Liga 15. Dec 201817:21 > 18:00
Mike Hewitt, Getty Images Sport

Christian Eriksen je v 17. krogu premier lige Tottenhamu pomagal do zmage nad Brunleyem z zadetkom v sodnikovem podaljšku.

Dan Istitene/Getty Images

Pregled drugega sklopa današnjih tekem v najmočnejši angleški nogometni ligi pričenjamo z vrhuncem na srečanju Crystal Palace – Leicester City. Edini zadetek na srečanju je dosegel srbski reprezentant Luka Milivojević, ki je zadel s 25 metrov in londonskemu klubu prinesel vse tri točke. To je četrta zmaga “kristalne palače”, s 15 točkami so sedaj na 15. mestu.

Tottenham je tokrat rešil Eriksen, ki je za zmago nad Burnley mrežo našel v 91. minuti srečanja. Gostje so se večji del tekme organizirano branili in uspavali “ostroge”, imeli so celo priložnost za zadetek na začetku 2. polčasa, z ostalim niso navdušili.

Pri akciji srečanja je sodeloval Harry Kane, ki je žogo spustil Eriksnu, Danec pa je okroglo usnje s petih metrov zabil v zgornji kot vrat nasprotnikovega vratarja. Tottenham je z 39 točkami na lestvici tretji.

Od ostalih tekem velja omeniti še zanimivo predstavo med Watfordom in Cardiffom, na kateri so Londončani slavili s 3:2. Najlepši trenutek tekme je prišel v 16. minuti, ko je zadetek za 1:0 s samostojno akcijo uspel Gerardu Deulofeu. Vse skupaj je močno spremljalo na videoigrico. Watford je tako prekinil serijo šestih zmag brez zmage (od 27. oktobra), tako da so sedaj deveti (27 točk).

Ostala rezultata:

Huddersfield Town – Newcastle United 0:1
Wolverhampton – Bournemouth 2:0