Igralci so Mourinha vrgli pod vlak

Premier Liga 22. Dec 201810:54 > 10:59
Clive Brunskill Getty Images Sport

Legendarni nogometaš Manchester Uniteda Roy Keane je stopil v bran Joseju Mourinho, ki je bil sredi tedna odpuščen iz klopi rdečih vragov. Keane meni, da so za odpoved Mourinhu glavni krivci igralci.

Izvlekli so se z umorom, tako bi jaz to opisal,” je odpoved Joseju Mourinhu komentiral Roy Keane. Irec je barve rdečih vragov branil med letoma 1993 in 2006. V preteklosti je pogosto udrihal čez Portugalca, tokrat pa stopil na njegovo stran.

Karkoli mislite o igralcih Uniteda, je dejstvo, da so ga vrgli pod vlak. In potem ljudje govorijo, da se je Mourinho skregal z njimi. Vsak normalen trener bi se skregal z igralcem, ki bi na priprave prišel z viškom kilogramov, ki ne trenira resno in se zateka k umazanim trikom,” je dejal Keane in nadaljeval: “Da se razumemo, jaz nisem največji ljubitelj Mourinha, toda te igralce je lahko sram. Pokazali so, da so slabiči, ki se skrivajo za svojimi menedžerji in napakami trenerja, imajo pa tudi svoje ljudi v medijih, ki delajo za njih. To je res cirkus.”

Vem, da bodo nekateri rekli, da sem stara šola, toda jaz temu ne bi tako rekel. To je dobra, ne pa stara šola. Karkoli se dogaja v klubu, moraš ti kot igralec, še posebej pa kot igralec Uniteda, na igrišču dati absolutno vse od sebe in tu ni opravičila. Potem pa te zgodbe, da so igalci malce vznemirjeni. Današnji nogometaši so slabiči na igrišču in izven njega. Nič jim ne smeš povedati,” je bil ogorčen nekdanji rdeči vrag.

Meni je jasno, da se je nogomet in vse okoli njega spremenilo, toda igralcem se danes veliko dopušča. V mojem času, v moji slačilnici ni bilo možnosti, da nekdo ni dal vsega od sebe. Mi smo bili ekipa polna vodji in močnih karakterjev, ki ne bi dopustili kaj takega,” je še pristavil Keane, ki je trenutno brez dela, potem ko je bil nekaj časa pomočnik selektorja Martina O’Neilla.