URADNO: Pulišič za 64 milijonov iz Dortmunda v Chelsea!

Premier Liga 2. Jan 201910:29 > 10:31
Maja Hitij/Bongarts/Getty Images

Zgodil se je prvi velik prestop v zimskem prestopnem roku. Maldi ameriški biser Christian Pulišič je iz Borussie Dortmund prestopil v Chelsea za 64 milijonov evrov.

Američan, ki ima korenine tudi na Hrvaškem je postal prvo veliko ime letošnjega zimskega prestopnega roka. Christian Pulišič je za za 64 milijonov evrov prestopil iz Borussie Dortmund v londonski Chelsea. Do konca letošnje sezone pa bo ostal v Nemčiji, saj bo v rumenem dresu igral tudi spomladi ampak kot posojen nogometaš.

“Christian je vedno sanjal o tem, da bi igral v Premier League. To je zagotovo deloma zaradi njegovega ameriškega porekla in posledično se nismo uspeli dogovoriti za podaljšanje sodelovanja. Upoštevajoč te dejavnike, smo se odločili sprejeti izjemno donosno ponudbo Chelseaju in pri tem upoštevali tudi dejstvo, da bi se njegova pogodba kmalu iztekla,« je povedal športni direktor Dortmunda Michael Zorc.

Pulišič se je v Nemčijo preselil iz Amerike. V rumenem dresu je debitiral leta 2016, v tem obdobju je odigral 115 tekem, dosegel 15 zadetkov ter se 24. vpisal med asistente.

V Chelseaju močno računajo nanj predvsem bi lahko bil ravno on zamenjava za Eden Hazarda v primeru, da Belgijec res odide v Real Madrid.