Pochettino upravi: Želite naslove? Dajte denar!

Premier Liga 8. Jan 20192:03 > 2:06
Michael Steele, Getty Images

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino pravi, da bi uprava londonskega moštva morala spremeniti način poslovanja, v kolikor želi, da so Spursi vsako sezono v boju za naslov prvaka v Premier ligi.

Tottenham ima do zdaj za seboj dobro sezono, saj je trenutno tretji na lestvici Premier lige s šestimi točkami zaostanka za vodilnim Liverpoolom, v boju za naslov pa je tudi FA Pokalu, ligaškem Pokalu in Ligi prvakov.

Navzlic temu pa argentinski strateg Mauricio Pochettino pravi, da je za naslove potrebno drugačno poslovanje uprave londonskega moštva.

“Če želimo osvajati naslove, moramo funkcionirati drugače. Trenutno delamo tako, kot smo to počeli, ko sem pred petimi leti prišel na trenersko klop. Morda lahko osvojimo naslov tudi na tak način, a to bo zelo težko, saj so ostali klubi v istem obdobju močno napredovali,” je sporočil Pochettino.

Spursi so bili lani poleti ena izmed redkih ekip, ki se ni okrepila z novimi nogometaši. 

“Nedavno sem videl spisek, koliko so klubi v Angliji in Evropi nasploh porabili denarja za igralske okrepitve v zadnjih 10 letih. Mi smo v spodnjem delu lestvice. Ponavljam, zaenkrat opravljamo odlično delo, a če želimo biti konkurenčni za naslov, potem moramo v prihodnosti delovati drugače,” je zaključil Argentinec.