Emery: Januarja smo omejeni le na posoje

Premier Liga 10. Jan 201917:10 > 17:11
Michael Regan/Getty Images

Trener Arsenala Unai Emery je priznal, da topničarji januarja ne bodo pripeljali zveneče okrepitve. Razlog? Denar namenjen za okrepitve so porabili v poletnem prestopnem roku.

Arsenal bi se sicer rad okrepil z branilcem in enim krilnim igralcem, a bo moral za rešitev improvizirati. Lodnončani si bodo morali igralce, ki so na seznamu želja, do konca sezone le izposoditi, kar zagotovo otežuje delo.

Topničarji so sicer v zadnjem prestopnem roku pripeljali Bernda Lena, Stephana Lichtsteinerja, Sokratisa Papastathopoulosa, Lucasa Torreiro in Mattea Guendouzija.

Ne moremo kupovati novih igralcev, omejeni smo na posoje. Lahko vam le povem, da v klubu trdo delajo. Ves čas me obveščajo o različnih situacijah. Trenutno je to vse, kar vam lahko povem,” je razkril Unai Emery.

Arsenal naj bi se sicer v zadnjih tednih zanimal za Denisa Suareza iz Barcelone, Everja Banego, ki ga Emery dobro pozna iz časov pri Sevilli, ter nogometaša kitajskega Dalian Yifanga Yannicka Carrasca.

O možnosti prihoda Suareza je Emery povedal: “Ne vem, kakšna je njegova situacija. Šele poleti bomo lahko igralce pripeljali za stalno. Vem, da v klubu delajo največ kar lahko in da skušajo tudi igralcem omogočiti najboljše pogoje.